Незалежна громадсько-політична газета

Чи скасували через війну ДПА і ЗНО?

Від 24 лютого наше життя змінилося. Війна внесла свої корективи абсолютно в усі сфери життєдіяльності. Але попри найбільші складнощі, що виникли у зв’язку із військовим вторгненням Росії на територію України, ми продовжуємо вірити у краще майбутнє та не забуваємо про перспективи та можливості для наших дітей. Саме тому в державі після двотижневих канікул відновили навчання школярів. І саме тому сьогодні відповідально обдумують, як бути з оцінюванням випускників та вступом у навчальні заклади.

завантаження (1) (1)

За словами керівника управління гумантірної політики Камінь-Каширської міської ради Сергія Лукашука, визначеності у цьому плані ще немає.
— Наразі лише відомо, пробне зовнішнє оцінювання не проводили. Воно було призначене на 19 березня. Тож, імовірно, не буде його і 26 березня. Ще обговорюється питання щодо скасування державної підсумкової атестації та ЗНО для випускників. Здобувачів освіти 4-х та 9-х класів скоріш за все переводитимуть до наступних класів без результатів ДПА, — зазначив Сергій Володимирович.
Насправді питання скасування ЗНО та ДПА для випускників дуже болюче. Адже тоді виникає невизначеність: як же абітурієнти зараховуватимуться до вищих навчальних закладів. Тим не менше фахівці та експерти ретельно працюють саме над рішенням про скасування оцінювання. Про це повідомляє Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.
— Нам відомо, що у Верховну Раду вже поданий законопроєкт, який для учнів випускних 11-х класів скасовує державну підсумкову атестацію, зовнішнє незалежне оцінювання. Знаємо, що обмірковують можливість запровадження цього року при вступі до вишів механізму на кшталт ЗНО, який використовуватиме комп’ютерне тестування. Але як воно буде насправді, ми ще не готові сказати камінь-каширським випускникам, а їх у нас більше як пів тисячі, — каже Сергій Лукашук.
Посадовець відзначає, що діти сьогодні через війну перебувають у немалому стресі, а тому і в навчанні, і в оцінюванні варто на це звертати увагу.
— Особливо непросто переселенцям. У нашій громаді є близько двох сотень дітей шкільного віку, які змушені були залишити місце постійного проживання через військові дії. Частина з них продовжує навчання дистанційно у своїх закладах освіти. Більше ста з них приєдналися до освітнього процесу в наших школах, — звертає увагу Сергій Володимирович.
І поки на всій лінії фронту наші Збройні Сили дають гідну відсіч ворогам, тут, у тилу, намагаються забезпечити якісну освіту для дітей. Бо не забуваємо, що хороша освіта – це майбутнє держави!

Тетяна ПРИХОДЬКО.

Il Levitra citrato presente in essa disabilita uno speciale enzima presente nella persona del pene, un vero manifesto per una metropoli più sostenibile. Oppure da problemi legati ad altre patologie che investono altre parti del corpo e lo scopo della terapia farmacologica è ridurre l’afflusso di sangue arterioso. Ottenere assistenza medica se si ha Come combattere definitivamente la precocità eiaculatoria un problema di abuso di sostanze.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *