Незалежна громадсько-політична газета

Знають і бережуть рідну мову

3

Валерія Пасік

Одразу три учениці із Камінь-Каширської громади вийшли у фінал престижного ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, в котрому щорічно бере участь кількасот школярів та студентів не лише з України, але й за її меж. Ці інтелектуальні змагання відбуваються уже понад 20 літ поспіль.

1

Анна Гембік

5

Соломія Карпік

Днями підбили підсумки обласного етапу цього конкурсу, який вперше проходив у дистанційному форматі. Від Камінь-Каширської громади участь у ньому взяли 20 школярів-переможців районного рівня. Із них фортуна посміхнулася одразу трьом дівчаткам. Так, завдяки старанному й відповідальному тандему вчителя-учня, перші місця вдалося здобути третьокласниці Раково-Ліського ліцею Соломії Карпік (готувала її до конкурсу вчителька початкових класів Тамара Тимошик), восьмикласниці Підцир’ївського ліцею Анні Гембік (наставник – вчителька української мови та літератури Людмила Соловей) та дев’ятикласниці Камінь-Каширського ліцею №2 Валерії Пасік (тренер – вчителька української мови та літератури Ніна Дем’яник).

Підсумковий етап конкурсу попередньо заплановано провести у березні. У ньому позмагаються кращі мовознавці областей України та української діаспори. Відрадно, що серед них будуть і наші дівчата. Тож зичимо їм підкорити головні вершини й у фіналі.

Іванна ГАЙДУЧИК.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *