Незалежна громадсько-політична газета

Земля — джерело доходів

У 2021 році до бюджету Камінь-Каширської міської ради різної плати за землю надійшло 9,3 мільйона гривень.

Zemlya02

  Фото ілюстративне.

Як інформує управління земельних відносин, кадастру та екологічної безпеки, зокрема, фізичні особи сплатили земельного податку більше 1 мільйона гривень, юридичні – 3,7 мільйона гривень.
Надходження від орендної плати з фізичних осіб склали 1 млн 351 тис. грн, а з юридичних – 1 млн 630 тис. грн.
Поповнилася міська казна також за рахунок продажу землі. Виручити за земельні ділянки вдалося більше як півтора мільйона гривень.
До речі, аби громада могла виходити із землею на торги, було затверджено перелік вільних від забудови земельних ділянок, несільськогосподарського та сільськогосподарського призначення, право власності, або право оренди яких підлягає продажу на конкурентних засадах. Загалом наразі є 54 таких ділянки.
За інформацією міської ради, минулого року на земельному аукціоні було продано право оренди на одну земельну ділянку по вулиці Чкалова у Камені-Каширському з орендною платою за користування 12 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Таким чином бюджет міськради в рік буде отримувати майже 60 тисяч гривень. Також міськрада продала у власність земельні ділянки у місті по вулиці Ватутіна, 4 Б та вулиці Перше Травня, 41 Б, а ще на площі Культури, 13 та 15; у селі Пнівне по вулиці Перемоги.
Загалом від продажу вище зазначених земельних ділянок до місцевого бюджету надійшло 1 млн 601 тис. грн.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *