Незалежна громадсько-політична газета

Екоінспекція подала до суду на лісгоспи

Державна екологічна інспекція у Волинській області судиться з двома лісовими підприємствами Камінь-Каширського району через невжиття ними заходів щодо охорони і захисту лісів від незаконної порубки та викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

9p_sud_d_850Держекоінспекція звернулася до Господарського суду Волинської області із трьома позовними заявами про відшкодування ДП СЛАП “Камінь-Каширськагроліс” шкоди у загальній сумі 662516,26 гривень, завданої внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища, а саме – допущення незаконних рубок лісу. В обґрунтуванні позовних вимог в одній із постанов суду, зокрема, зазначається: відповідач не вжив заходів щодо охорони і захисту лісів від незаконної (без лісорубного квитка) порубки 58 дерев породи “сосна звичайна” на території Боровненського лісництва.
Окрім того, до Волинського окружного адміністративного суду надійшов позов про зупинення виконання робіт державним підприємством “Любешівське лісомисливське господарство” в частині експлуатації наявних на підприємстві стаціонарних джерел утворення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.
Інспекція просить суд зупинити виконання вищезгаданих робіт до усунення порушень вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища шляхом отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та надання довідки про кількість викинутих забруднюючих речовин за період відсутності відповідного дозволу.

Іванна Гайдучик.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *