Незалежна громадсько-політична газета

Примножують безцінні духовні скарби нашого народу

Визначили переможців Другого регіонального туру конкурсу професійної майстерності “У творчості черпаємо натхнення”, серед працівників клубних закладів.

unnamed (7)Для них творчість, духовність та національні традиції стали головними життєвими орієнтирами. Кажуть, що робота працівника клубного закладу залежить від багатьох факторів, але головним, безумовно, є непереможне бажання і креативний підхід до своєї справи та загалом до життя.

Шестеро конкурсанток, представниць усіх без винятку громад Камінь-Каширського району, вкотре підтвердили, що талант, помножений на професіоналізм та старанність, — це справжня феєрія для тих, хто цінує мистецтво та народні традиції. 

У змаганнях за звання “кращого за професією” взяли участь переможці попереднього етапу, що проходив у громадах району. Зокрема Камінь-Каширщину представляли методистка центру культури та дозвілля Катерина Пікун та Анастасія Смітюх — працівниця будинку культури с. Гута – Боровенська.

Честь Сошичнеської громади відстоювала Аліна Матич. Від Любешівщини свої вміння та унікальність демонструвала Дарія Гречко, а Любов Трушик дивувала присутніх культурними надбаннями прилісненців. Маневицьку громаду достойно представила Людмила Тимощук із Троянівки.

unnamed (1)

Майстрині народної творчості виборювали звання найкращої у 4-х номінаціях. Так, захід для гостей свята розпочався тематичною виставкою “Скарби мого краю”, де учасниці експонували вироби декоративно-прикладного мистецтва, притаманні кожній окремій місцевості. По тому, зі сцени презентували себе, як кваліфікованих фахівчинь сфери культури. Втім справжніми професіоналами своєї справи, вони відчули себе в образі Лесі Українки, виступаючи в театралізованих дійствах, самостійно зрежисованих.

unnamed (2)

Фінальним акордом заходу стали приготовані учасницями автентичні страви, що їх з використанням стародавніх практик, створили та представили до дегустації членам журі. Від цього останні отримали шалений заряд бадьорості та позитиву.

Ще б пак! Запечена щука по-тоболівськи чи гуто-боровенський карух, а на закуску мандрички з натурального сиру залишили незабутній післясмак захопливого дійства.

Врахувавши рівень подачі творчого матеріалу, харизматичність та враження, що справили конкурсантки, їхні старання винагородили. Відтак переможцями конкурсу стали представниці Камінь-Каширщини, Катерина Пікун та Анастасія Смітюх розподіливши два перших місця. Вони обоє презентуватимуть свої найкращі мистецькі здобутки на змаганнях обласного рівня.

Тож бажаємо тріумфаторкам незгасного прагнення до самовдосконалення нових мистецьких перемог, успішної реалізації творчих ініціатив і цікавих культурних проєктів.

Леся МІНІБАЄВА.

unnamed (5)

 

НОВИНИ, ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *