Незалежна громадсько-політична газета

На шляху до якісної освіти

Za-krok-do-stvorennya-litsei-v-yaki-zminy-shhodo-profilnoi-osvity-mozhe-uhvalyty-parlament-e1619602891583У Камінь-Каширській громаді створили ще два опорних заклади загальної середньої освіти. Діятимуть вони на базі Черченської та міської школи №1.

Відповідне рішення про реорганізацію (припинення діяльності старих та утворення нових структур) ухвалили депутати на позачерговій сесії міської ради. До його прийняття спонукали зміни, що відбуваються в рамках освітньої реформи та децентралізації. Крім того було проаналізовано, що опорні школи дозволяють раціональніше використовувати бюджетні кошти. Адже навчання однієї дитини в наповненому ЗЗСО коштує менше, ніж у школі з кількома десятками учнів. А ще діти, які навчаються в повнокомплектних закладах освіти, мають більші шанси на кращу освіту. Зрештою, до вище згаданих шкіл і так довозилися на навчання діти із сусідніх сіл.
Отже, тепер до опорного закладу ЗСО «Черченський ліцей» офіційно буде приєднано Підбороччанську, Щитинську, Мельники-Мостищенську гімназії та Острівську початкову школу, а до міського ліцею №1 – Клітицьку та Гуто-Камінську гімназії, які стануть філіями.
І, як зауважувалося на сесії міської ради, такий крок робиться для того, щоб у майбутньому, коли школи отримають фінансову незалежність, маленькі заклади були захищеними та отримали шанс на існування.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ, ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *