Незалежна громадсько-політична газета

Вандали поглумилися над пам’яттю воїнів-афганців

Вони зрізали “Дзвін скорботи” на меморіалі загиблим учасникам війни в Афганістані.

Без имени-1Монумент, як відомо, знаходиться на вулиці Шевченка, практично у центрі міста — за якихось кілька десятків метрів від райвідділу поліції. Щоправда, таке сусідство не злякало злодіїв. Вони діяли чітко. Зрізали з пам’ятного знаку основну прикрасу — дзвін, виготовлений із бронзи, та забрали його.

Згодом працівники поліції частини дзвону виявили на одному з місцевих пунктів прийому брухту. Наразі правоохоронці встановлюють осіб, які скоїли цю крадіжку.

Нагадаємо читачам, що цей пам’ятний знак встановлений у лютому 2010 року воїнам району, які загинули в Афганістані. Як відомо, на рідну землю у “чорних тюльпанах” повернулися семеро наших земляків — Савчук Василь Іванович з Каменя-Каширського, Антонюк Василь Феодосійович з Видерти, Зубач Микола Васильович з Ворокомле, Ковальчук Олександр Семенович з Фаринок, Кусік Василь Васильович з Нуйно, Омелянчук Микола Іванович та Царук Микола Іванович з Доброго.

Сам меморіал виготовили в селі Базальтове Костопільського району Рівненської області. Загалом же його вартість за тогочасними цінами  складала понад 50 тисяч гривень. Але завдяки клопотанню Віктора Суса, який тоді був головою РДА, ціну виготовлення пам’ятника вдалося знизити у три рази, до 15 тисячь гривень. Ці кошти із свого бюджету виділила районна рада на чолі з тогочасним головою Романом Чечоткою. Усі ж роботи з встановлення та облагородження території біля монумента виконали своїми руками воїни-афганці на чолі з нині вже покійним головою їхньої спілки Валерієм Парфелюком.

Нагадаємо, що це не перший подібний злочин злодіїв, які не бояться гріха, людського осуду та Божої кари. Не так давно хтось поцупив секцію огорожі з території Свято-Іллінського храму.

 

Олесь Федорович, фото автора.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *