Незалежна громадсько-політична газета

У Рудці-Червинській буде православна капличка

с1До її будівництва долучився депутат обласної ради Леонід Стефанович.

За пам’яті наших батьків, дідів і прадідів, та, напевне, і набагато раніше, Рудка-Червинська ніколи не мала церковного храму. Проте це аж ніяк не означає, що живуть тут люди безбожні. Навіть за часів радянської влади, коли суворо присікалися будь-які прояви віри в Бога, жителі цього села знаходили можливість відвідати храми Божі всієї округи. Після будівництва церкви у Тоболах найчастіше, бо це найближче, вони ходили до місцевого Свято-Троїцького храму. Згодом, як збудували українську православну церкву Різдва Іоана Предтечі Київського Патріархату у с. Нові Червища, частина жителів Рудки-Червинської почала ходити сюди.

Однак настав час і громада села вирішила спорудити і у себе невелику молитовну будівлю. Деякий час вагалися, чи спроможуться у теперішні скрутні часи розпочати та довести до кінця задумане. Але кожна добра та корисна справа завжди знайде підтримку у добрих людей.

Про те, що у Рудці-Червинській хочуть збудувати капличку, довідався і наш депутат обласної ради Леонід Стефанович. Він зголосився підтримати селян та допомогти їм. Леонід Степанович надав для будівництва 40 кубів піноблоків. Відтак фундамент та стіни майбутньої каплички уже зведені. Громада Рудки-Червинської та настоятель Новочервищанського храму Олександр Лосєв, який опікується будівництвом каплички, безмежно вдячні своєму меценатові за допомогу. На даний час залишилося зробити покрівлю. Попри те, Леонід Стефанович пообіцяв і надалі допомагати у будівництві. Адже він розуміє, як нелегко сьогодні дається ця справа. Бо у послужному списку керівника й очолюваного ним підприємства «Житлобуд-2» – десятки тисяч квадратних метрів збудованих і реконструйованих об’єктів.

До речі, нещодавно Леонід Стефанович відсвяткував свій день народження, тож громада села Рудка-Червинська, прихожани та настоятель Новочервищанського храму Олександр Лосєв вітають іменинника та зичать міцного здоров’я, особистого щастя, невичерпної енергії і наснаги у всіх добрих справах. Хай у вашому домі, шановний Леоніде Степановичу, завжди панують мир і злагода, у серці — доброта, а у справах — мудрість та виваженість. Нехай доля і надалі буде прихильною до вас, даруючи радість життя, незрадливу удачу, вірних і надійних друзів. Божого вам благословення і благодаті.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *