Незалежна громадсько-політична газета

Коронавірус істотно “помолодшав”

Тепер хвороба сильніше вражає молодь і дітей та у цілому відрізняється більшою кількістю складних випадків 

завантаження (4)

Найвища захворюваність реєструється у Любешівській громаді. Так, за минулий тиждень (із 31 березня по 6 квітня) тут зафіксовано 103 випадки занедужання на коронавірусну інфекцію. Одна жінка пенсійного віку із села Бучин померла.
Підступна хвороба атакує і Камінь-Каширщину. Чи не найінтенсивніше вірус розходився, зокрема, у селах Піщане та Великий Обзир, де станом на 6 квітня зафіксовано 26 випадків зараження на COVID-19. Серед тих, хто занедужав, — восьмеро дітей від 6 до 13 років. Інші — пацієнти різного віку. Тож на території Піщанського старостинського округу посилюють карантинні обмеження. Від ускладнень, спричинених коронавірусом, померла жінка у селі Велика Глуша.

Сьогодні в інфекційному відділенні Камінь-Каширської ЦРЛ, котре оснащене палатами інтенсивної терапії, перебуває понад пів сотні хворих з ознаками COVID-19. Ще майже 60 ліжкомісць залишаються вільними. Частина інфікованих, котрі мають легкий перебіг недуги, перебуває на амбулаторному лікуванні. Загалом за останній тиждень (із 31 березня по 6 квітня) простежується негативна динаміка ураження коронавірусом. Хворобу за означений період підтверджено у 73 осіб.
— Коронавірус протікає важче у тих пацієнтів, яким ледве за тридцять, — зауважує завідувачка інфекційного відділення Камінь-Каширської ЦРЛ Олена Банзерук. — Останнім часом збільшилась кількість пацієнтів із складною формою перебігу захворювання. У перші дні виявлення ураження недуга нагадує звичне нам гостре респіраторне захворювання, однак різко ускладнюється, відтак у них з’являється пневмонія, а самі вони почуваються досить пригнічено, — розповіла лікарка.
Крім того, якщо проаналізувати симптоми хворих, котрі мали ковід минулоріч, пояснює Олена Миколаївна, то вони ж істотно різняться із нинішніми. Тепер на відсутність смаку чи нездатність відчувати запах скаржаться все рідше. Натомість людей турбують порушення сну, задишка, відсутність апетиту та тремор кінцівок.
Хворих на коронавірус побільшало і на Маневиччині. До прикладу, якщо минулого тижня виявили 18 пацієнтів, хворих на ковід, то за останню семиденку їх стало 27.
Незначне зростання інфікованих спостерігається у Прилісненській громаді. Цього тижня занедужало троє її мешканців.
Леся МІНІБАЄВА.

НОВИНИ, ПУБЛІКАЦІЇ, ЗДОРОВ'Я

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *