Незалежна громадсько-політична газета

До війська відправили перших призовників

Минулого вівторка у Камінь-Каширському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки було урочисто: на службу до Збройних сил України відбули 10 юнаків.

DSC_0416DSC_0434DSC_0445«Ви на Камінь-Каширщині — перші, хто цьогоріч йде виконувати свій конституційний обов’язок. Я сподіваюся, що зробите це на “відмінно”», – підкреслив у напутньому слові військовий комісар Сергій Гладун.
Керівники міста та району висловили надію, що новобранці загартують силу, волю й дух і з гордістю повернуться додому справжніми мужчинами на радість рідним. Окремо подякували батькам за гідне виховання синів. Новоспечених військових на добру службу благословив протоієрей Православної церкви України, настоятель Свято-Благовіщенського храму села Раків Ліс Микола Смолярчук.
Новобранці запевнили: від призову не ховалися і як тільки отримали повістки – відразу з’явилися у військкомат. У багатьох із них відслужили знайомі, тож що таке військо знають з перших вуст. Так, наприклад, 18-річний Дмитро Процик із села Нуйно продовжує родинну традицію, адже армію пройшли і дід, і батько, й усі їхні брати.
Лави ЗСУ поповнив соліст Волинського народного хоруСлужив дід, батько, а тепер і син пішов– Не розумію тих, хто ухиляється від виконання військового обов’язку. Вважаю, що треба пройти цю школу, дисциплінуватися, навчитися самостійно досягати цілей. Завжди радив хлопцям відслужити в армії, щоб загартувати характер і позбутися шкідливих впливів. Багато хто потім дякував, – каже батько призовника Анатолій Лукашович Процик. Він гордий тим, що його син не злякався відповідальності.
Без жодних сумнівів відбули до війська й старші хлопці, які вже здобули вищу освіту і впевнено будують кар’єру. Так, лави ЗСУ поповнив 22-річний соліст Волинського народного хору Владислав Карпов із села Підцир’я. Можливо, його бас-баритон скоро зазвучить і в одному з військових колективів країни.

Іванна ВЕЛИЧКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *