Незалежна громадсько-політична газета

Ні негода, ні перешкоди на шляху не зупинять юних туристів

IMG_20210406_121407

Доволі насиченим і щільним у першому кварталі поточного року видався графік заходів для вихованців Камінь-Каширської станції юних туристів під керівництвом наставників — директора Івана Тищука та інструкторів. Зимові суперництва для них завершилися екстремальними туристичними змаганнями «Доброволець», присвяченими полеглим героям з 35-ї сотні самооборони Майдану «Волинська Січ».

IMG_20200828_134835_1-1024x766 (1)

— Наша команда «КАМІНЦІ» долала шлях середньої складності. Ми пройшли 52 кілометри гористими, засніженими, болотистими місцевостями, через ліс за 11 годин 52 хвилини та набрали 59 балів. З цим результатом у загальному рейтингу посіли 4 місце серед 52 команд із 21 області України. Дякую здобувачам освіти Камінь-Каширського ліцею №2 Гнатові Щуру, Павлові Дяку, Андрієві Карпіку. Хлопці, ви сильні! — пишається своїми вихованцями Іван Тищук.
Весна ж розпочалася для гурківців станції приємною звісткою про те, що їхні туристські походи визнані кращими на всеукраїнському рівні. За результати дистанційного суддівства змагань зі спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді за 2019-2020 навчальний рік творчий звіт Камінь-Каширської станції юних туристів про здійснений водний похід першої категорії складності отримав перемогу – перше місце на Всекраїнському конкурсі.
— Це був не просто сплав на байдарках по річках Турія та Прип’ять, а й знайомство з історичними пам’ятками. Це збули знову ж таки погодні випробування та гартування витривалості, — каже Іван Тищук.
Наприкінці березня відбулися навчально-тренувальні збори за участю понад 100 учасників — гуртківців СЮТур, з філії ЦНПВТК сіл Раків Ліс, Нуйно, Підцир’я, Воєгоща. Тож після відповідної підготовки діти вже цими вихідними (3 квітня) випробовували себе у відкритих обласних змаганнях з пішого та велосипедного мандрівництва “Шлях 2021”. Зазначимо, що із цих змагань юні туристи привезли дві перемоги: срібними призерами стали команди міського ліцею №2 та ліцею села Раків Ліс.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ, Спорт

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *