Незалежна громадсько-політична газета

Місцеві медики готові до вакцинації

На базі КНП “Камінь-Каширський ЦПМСД” створено чотири медичні бригади для проведення щеплень від Covid-19. Наразі члени вакцинальних команд проходять спеціальне навчання та підготовку.
Тепер перемога над Covid-19 залежить від усвідомлення кожним із нас важливості і необхідності імунізації

unnamedНасамперед щепленнями будуть охоплені працівники первинної медичної допомоги, медики інших закладів охорони здоров’я, які надають допомогу стаціонарним хворим на коронавірус, працівники системи громадського здоров’я, люди віком від 80 років, представники соціальної галузі та інші.
Як повідомив “Поліссю” головний лікар центру Ігор Соловей, із 22 березня відкрито пункти щеплення у Велико-Обзирській і Черченській АЗПСМ. Пепередньо працівники згаданих амбулаторій пройшли навчання на базі тимчасового навчального осередку Волинського обласного лабораторного центру. Та вже минулої п’ятниці, зазначає медик, отримано 300 доз вакцини — «CHADOX1 NCOV-19 CORONA VIRUS (РЕКОМБІНАНТНА) КОВІШЕЛД».
— Наразі ще дві бригади ЦПМСД — камінь-каширська та сошичненська — проходять підготовку в Луцьку. Відтак з наступного понеділка на Камінь-Каширщині діятиме загалом чотири команди медиків з вакцинації, а отже мешканцям громад рекомендовано скористатися можливістю отримати щеплення, усвідомлюючи повною мірою його важливість та необхідність в умовах загострення вірусу, — наголосив Ігор Петрович.
Головний лікар первинки та його заступник теж імунізувалися. Продемонструвати приклад колегам та загалом землякам у цій важливій справі, каже Ігор Соловей, мають насамперед лікарі. До слова, за період вакцинації щеплення отримали п’ятнадцятеро працівників первинної ланки медицини.
З метою ефективного використання вакцини та збільшення кількості імунізованих пацієнтів планується навчання та підготовка медичних працівників у всіх амбулаторіях загальної практики сімейної медицини району, які зможуть долучитися до проведення вакцинації незабаром. А вже з 29 березня бригади з імунізації налаштовані проводити щеплення жителів Камінь-Каширської громади. Записатися на щеплення від Covid-19 можна, набравши один з номерів: 0676176509, 0956176509.
Леся МІНІБАЄВА.

ЗДОРОВ'Я

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *