Незалежна громадсько-політична газета

Камінь-каширці виконали олімпійські нормативи

А це означає, що наші легкоатлети представлять Волинь і Україну на Олімпійських іграх, які мають відбутися в Токіо в липні. Натомість обласна влада зобов’язалася підтримувати спортивну надію країни.
Банзерук

Собчук 12

Марія Філюк

Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації, в рік проведення Олімпійських ігор спортсменам, які попередньо здобули олімпійські ліцензії для збірної команди України, або виконали олімпійський норматив, додатково призначаються щомісячні стипендії. У підсумку, протягом 2021 року таку матеріальну допомогу отримають вісім волинських спортсменів, серед них — двоє легкоатлетів, уродженців Камінь-Каширського району та маневицька метальниця Ірина Климець.
Найпершим путівку на олімпіаду виборов воєгощанин Іван Банзерук. У травні 2019 року скороход виконав олімпійський норматив на дистанції 50 км на кубку Європи зі спортивної ходьби, ставши його переможцем (м. Алітус, Литва). А вже в лютому 2020 року скарбнички українських легкоатлетів олімпійськими нормативами на 20 км поповнили учасниці зимового чемпіонату Туреччини зі спортивної ходьби — Олена Собчук (1 місце) та любешівчанка Марія Філюк (4 місце).
Іванна ВЕЛИЧКО.

ПУБЛІКАЦІЇ, Спорт

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *