Незалежна громадсько-політична газета

Свято Миколая – час добра

 

Щоразу в цьому переконують вчинки простих, але щирих, людей. Так, наприклад, жителька села Дольськ вирішила зробити приємне донькам  воїнів АТО, подарувавши їм ексклюзивні прикраси для волосся, а разом з тим – маленьку віру в дива. Жінка зробила це не для слави і розголосу, проте ми не можемо оминути своєю увагою таку безкорисливу і добру справу. 

img799

Ольга (на фото) – мисткиня у всіх сенсах цього слова. Виготовленням прикрас зайнялася років зо два тому, коли сім’я опинилася у скрутній ситуації: чоловікові робили складну операцію на хребті. На вчительську зарплату складно було покрити всі витрати, тож жінка вдалася до того, що вміє і любить, – створення красивих речей. А події року, що минає, ще раз змусили її ревізувати погляди на життя: у серпні Ольга захворіла на коронавірус і потрапила до лікарні із запаленням легень. Потім занедужала і 4-місячна донечка. Складні переживання вкотре повернули жінку до роздумів про добро і сенс життя.

Без имени-2

2

– Такі моменти змушують замислитися. Життя коротке, треба встигати втілювати свої плани і робити більше добрих справ. Поганого і так вистачає. Цей рік нелегкий, хотілося хоч комусь зробити приємність, – розмірковує моя співрозмовниця. – З нашого села багато чоловіків були в АТО. На полі бою загинув і Роман Корець із сусіднього села – один син у батьків. У нього залишилося дві донечки і бабуся, його мама, часто забирає їх до себе. Коли бачу їх – душа перевертається. Хто думає про дітей, чиїх батьків забрала війна? Хочеться, аби вони хоч трішки відчули, що їх не забувають, – подібна ідея виникла в Ольги ще минулого року, але вона носила під серцем донечку, тож не могла собі дозволити пересилюватися – знала, що працюватиме ночами, а це було ризиковано. Однак цьогоріч задум таки вдалося втілити.
Screenshot_20201214-162646_Facebook

Ольга фізично не могла зробити подарунки всім, тож обрала по сім’ї з кожного району Волині. Майбутніх власниць власноруч виготовлених прикрас знаходила за допомогою фейсбуку: опублікувала пост про свої наміри і отримала відгуки-рекомендації з усієї Волині. Загалом підготувала 16 подарунків. Частково до справи долучилися й школярі. Приносили зошити, ручки, розмальовки, іграшки. Наповнення подарункових коробочок майже не відрізняється, хіба що віковими особливостями. Про те, що отримають гостинці, знають не всі, тож для окремих доньок героїв «миколайчики» стануть справжнім передріздвяним сюрпризом.
Майстриня має надію, що справа матиме продовження і з часом вона зможе зробити приємне й іншим маленьким красуням. Ми ж сподіваємося, що її приклад спонукає інших творити добро як не ділом, то словом. І в різдвяні свята світ довкола стане по-справжньому привітнішим.
Іванна ВЕЛИЧКО.

ПУБЛІКАЦІЇ, ЦІКАВО

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *