Незалежна громадсько-політична газета

Депутати для сільського голови — глухонімі статисти?

Чи все ж — народні обранці, яких обрали люди для захисту їхніх інтересів?!

24 листопада розпочала свою роботу перша установча сесія Сошичненської сільської об’єднаної територіальної громади. На першому пленарному засіданні були прийняті рішення про утворення та персонаьний склад постійних комісій, виконавчого комітету, обрано секретаря, затверджено двох заступників та трьох старост. В новообраного сільського голови,  депутатів було вдосталь часу, щоб детально обговорити всі важливі питання запуску громади. Десять депутатів Сошичненської сільської ради, які утворили депутатську групу «Спроможна громада», запрошували до обговорення порядку денного першої сесії всіх новообраних депутатів, сільського голову, всіх сільських голів сільських рад, що об’єдналися. Однак, новообраний голова І.В.Волосюк двічі відмовився від розмови з нашою депутатською групою і, ще гірше, позбавив права нас, депутатів, гарантованого ст. ст. 19, 20 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», пропонувати питання для розгляду, висловлюватися щодо персонального складу утворюваних радою органів і кандидатур посадових осіб, які обираються, призначаються або затверджуються радою.  Нас, депутатів, без обговорення з нами, без нашого бажання і погодження включили в постійні комісії на розсуд голови.

Шановний пане голово! Користуючись публічним майданчиком, яким є газета “Полісся”, хочемо Вам нагадати, що нас обрали люди, аби ми представляли і відстоювали їхні інтереси, а не були глухонімими статистами під час голосування. Питання комунікації сьогодні є дуже важливим, адже інформація слугує головним інструментом налагодження стосунків між головою громади, депутатами та виборцями. Неправильна, викривлена інформація, особливо з гострих чи проблемних питань, може негативно вплинути на загальні настрої мешканців громади. Тож варто голові громади навчитися слухати і чути всіх обраних депутатів.
Для нас, депутатів депутатської групи «Спроможна громада», залишаються не зрозумілими дії голови громади щодо його рішення мати двох заступників, але тільки три старости, на яку територію поширюються повноваження старост, яких затвердили на посадах 24 листопада, чому не затвердили старосту Карасинського старостинського округу? Якщо робота голови з депутатами буде будуватися лише через реєстрацію наших письмових звернень, суть яких не цікавить керівника громади, то дорога до розбудови нашої громади буде дуже важкою. Перед виборами люди наслухалися гарних і солодких обіцянок, а після виборів – відсутність комунікації, непрозорість прийняття рішень, кулуарні перемовини і прийняття незрозумілих для виборців рішень. Чому так? Після першої сесії пройшло більше двох тижнів. Чому станом на 07.12.2020 р. рішення, які проголосовані 24.11.2020 р., результати поіменного голосування, розпорядчі документи голови, інформація про те, коли і де відбудеться друге пленарне засідання першої сесії, на сайті Сошичненської громади не опубліковані? Залишаються без розгляду звернення депутатів Матроніка В.М. ( щодо старости села Залісся), Семенюка В.Т. ( щодо порушень Регламенту сільської ради, старости Карасинського старостинського округу). І голова, і депутати Сошичненської громади 24.11.2020 р. присягнули працювати чесно і сумлінно. Тож давайте це виконувати…
На озвучені запитання чекаємо відповіді ми, депутати, а ще більше — наші виборці — у такий же публічний спосіб.
Володимир МАТРОНІК,
депутат Сошичненської сільської ради.

Від редакції:
минулого вівторка по обіді, коли було зверстано сторінку з даною публікацією, її автор поінформував редакцію, що сільський голова І.В.Волосюк пообіцяв розглянути його звернення, а також призначив старостою Карасинського старостинського округу Л.С.Шворак.

ПУБЛІКАЦІЇ, Влада

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *