Незалежна громадсько-політична газета

Хворими на аденому гіпофіза має опікуватись держава

photo (1)

Розробити єдиний реєстр пацієнтів з акромегалією та гіпофізарним гігантизмом в Україні та впровадити його в практику медичної допомоги населенню, крім того, підготувати відповідну програму, яка б гарантувала безкоштовне лікування цієї недуги, закликав на сесії райради містянин Володимир Богута.

Камінь-каширець звернувся до депутатів з проханням зареєструвати його звернення та у подальшому скерувати до найвищого представницького органу краю для прийняття вкрай важливого рішення на регіональному рівні. Як стверджує Володимир Гаврилович, в районі є троє хворих з таким діагнозом — аденома гіпофіза (синдром акромегалії). Одна з них — його дружина. За словами чоловіка, люди із згаданим захворюванням потребують систематичного лікування дороговартісним препаратом. Ціна лише однієї ін’єкції становить майже тридцять тисяч гривень. Щомісяця недужий потребує прийняття семи таких ін’єкцій. “Втім, як відомо, не кожен спроможний самостійно профінансувати таке лікування”, — наголошує Володимир Богута.

Довідково Аденома гіпофіза — це доброякісна пухлина гіпофізу, що призводить до різноманітних порушень залежно від її біологічної активності. Аденома гіпофіза діагностується від 10% до 25% випадків серед інших внутрішньочерепних пухлин. Середній рівень захворюваності серед населення становить приблизно 17%. Ця пухлина призводить до погіршення зору, акромегалії, тобто росту кісток, спричиняє біль у голові.

Леся МІНІБАЄВА.

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

 

ЗДОРОВ'Я, Звернення

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *