Незалежна громадсько-політична газета

Олександр Гальом: “Робота на користь громади приносить велике задоволення”

unnamed (9)Олександр Гальом (на фото) із Раків Ліса каже, що свого часу пішов у депутати не для того, аби виставляти себе напоказ. Головне, на його думку, — ефективно працювати для добробуту громади. Так, минає п’ять років відтоді, як Олександр Анатолійович отримав високу довіру від своїх виборців — представляти та захищати їхні інтереси у сільській раді. Тож під завісу каденції саме час поговорити про депутатську роботу.

— Олександре Анатолійовичу, чи легко бути дієвим депутатом?

— Насправді одній людині самотужки втілити амбітні плани непросто. Як відомо рішення на реалізацію тієї чи іншої мети приймаються депутатами колективно. Тим часом, якщо говорити конкретно про себе, п’ятирічку в раді я провів, перебуваючи фактичо в опозиції. Позаяк прагнення розвивати свій край чомусь сприймалося моїми колегами неоднозначно, відтак досить складно було знаходити компроміси. Часом виглядало так, наче я просив для себе особисто зробити благоустрій, полагодити, до прикладу, дороги чи провести освітлення. Тож чимало проєктів, як то продовження тротуару по вулиці Ветеранів, тощо, поки що у процесі їх облаштування. Однак поточні ремонти шляхів на вулицях Вереснева, Воля ми успішно завершили, об’єднавши зусилля наших небайдужих мешканців.

— З якими проблемами односельці зверталися до вас найчастіше та що з того було для вас справжнім викликом?

— Кожне звернення і є певним викликом. Адже у будь-якому процесі роботи мусиш бути організатором і виконавцем. Щоб побачити переконливий результат, необхідно витрачати чимало часу та зусиль. Ось, до прикладу, першим моїм завданням було облаштувати з’їзд, що сполучає автодорогу в напрямку села Бузаки з вулицею Гайова. На згаданому місці тоді була величезна яма, у дощову пору завше заповнена водою. Відтак, щоб зарівняти це провалля, довелося завезти туди десятки машин піску та щебеню. Ремонт, до речі, зробили коштом громади. Крім того, подібна ситуація створює неабиякі незручності у пересуванні вулицею Лесі Українки. До речі, програмою соціального розвитку села на ремонт згаданих шляхів кошти передбачені.

— Як оцінюєте свою роботу? Чи в достатній мірі виправдали сподівання односельців?

— Можу впевнено сказати, що звернення громадян більшою мірою я виконав. Кожен рік депутатства знаменується певним напрацюванням. Варто наголосити, що кінцева мета була досягнута завдяки спільній та злагодженій роботі мешканців нашого села. І в цьому наша сила і єдність. Зокрема для облаштування спортивного майданчика у лісопосадці доєдналося чимало небайдужих та активних і не лише фізично, а й фінансово. Вже через рік, разом із цією командою вдалося звести футбольне поле, волейбольний майданчик. Потреба існувала крім того, в облаштуванні зупинки по вулиці Ветеранів, що її успішно вдалося втілити також зусиллями громади. Поряд встановили й дошку оголошень.

— Відчуваєте у собі сили працювати й надалі на користь громади?

— Звісно, що за кілька років, зважаючи на об’єктивні причини, важко виконати усе, що задумав. У громаді існує чимало потреб. У Раків Лісі ж однією з найактуальніших і найболючіших проблем — облаштування сміттєзвалища. Полігон для захоронення побутових відходів, як відомо, потрібно утримувати належним чином, відтак у нашій місцевості, на разі, його довелося закрити. Частково розв’язати проблему може встановлення великих сміттєвих баків на кожній вулиці. Однак над цим іще потрібно грунтовно працювати.

Спілкувалася Леся МІНІБАЄВА.

unnamed (1)...

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

 

ПУБЛІКАЦІЇ, ІНТЕРВ'Ю, Вибори

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *