Незалежна громадсько-політична газета

За яких умов на Камінь-Каширщині відновлять роботу дитсадки?

64_main-v1577287362

З 12 березня у зв’язку із карантином через коронавірус на Камінь-Каширщині призупинили роботу усі навчальні заклади. І вже відновиться освітній процес у школах найімовірніше не раніше 1 вересня. Але от питання із дошкільними закладами залишається відкритим.

— На початку карантину ми рекомендували завідувачам дитсадків відправити деяких працівників в оплачувані відпустки — чергові щорічні, щоб у випадку закінчення протиепідемічних обмежень було кому працювати. Бо ж якщо тепер, поки карантин, працюючі батьки можуть залишатися вдома, то потім, як буде його послаблення, їм доведеться іти на роботу, а отже доцільним буде і відкриття ДНЗ, — зазначив начальник відділу освіти, молоді і спорту райдержадміністрації Віктор Пась.
За його словами, до 22 травня дитсадки не відкриють однозначно. Але може бути, що влітку, якщо не буде стрімкого зростання кількості хворих на COVID-19, доведеться поетапно відновлювати їх діяльність з чітким дотриманням рекомендацій Міністерства охорони здоров’я.
Однак, дні відпусток у багатьох вже збігають і у працівників виникає питання: «А що ж далі?» Відповідь на нього у районному відділі освіти ще не знають, але кажуть, що підстав для хвилювання немає. Мовляв, у відпустки за власний рахунок працівників дошкільних закладів не відправлятимуть через карантин. І з оплатою праці проблем не повинно виникати. Але вже тепер вважають, що виховний процес влітку можна було б відновити.
— Працівники дитсадків дуже добре ознайомлені з нормами та правилами стерилізації та дезінфекції, адже це частина їх повсякденної роботи. Тому, гадаю, в рамках загальнонаціональних заходів щодо послаблення карантину відбудеться і відкриття ДНЗ, — припускає Віктор Пась.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *