Незалежна громадсько-політична газета

Коли говоримо про дороги району — плакати хочеться

1140_535_5dd2876985e46

Вони є справжнім випробуванням на міцність автівок та вправність водіїв

Дорожнє покриття автошляхів Камінь-Каширщини – це одна з найболючіших тем передусім для водіїв. Вона часто висвітлюється на сторінках «Полісся». І тепер знову про це. Зокрема, про трасу, яка сьогодні перебуває чи не у найгіршому стані — Камінь-Каширський–Грудки–Видерта. Цей шлях на окремих відрізках є справжнім випробуванням на міцність автівок та вправність водіїв. Глибочезні ями, котрими дорога просто всіяна, створюють небезпеку в дорожньому русі та спонукають вимагати ремонту асфальтованого покриття.
Іще минулого року жителі сіл району, що розташовані у цьому напрямку, зверталися до депутата обласної ради Анатолія Філюка з проханням озвучити дану проблему в області. Тож на одній із сесій облради вона прозвучала. Тоді Анатолій Миколайович закликав вирішити питання щодо фінансування ремонтних робіт цього автошляху.
Окрім того клопотався про це і перший заступник голови Камінь-Каширської райдержадміністрації Олександр Михалік. Адже вказана ділянка дороги — важлива транспортна гілка для жителів сіл і Камінь-Каширського району, і Любешівського (особливо Великої та Малої Глуш, які у майбутньому можуть увійти до складу Камінь-Каширської ОТГ). Олександр Юрійович обговорював можливість проведення ремонту дороги, зокрема, із представниками служби автомобільних доріг у Волинській області.
Тож таким чином вдалося привернути увагу до розбитого шляху за напрямком Камінь-Каширський—Видерта—Велика Глуша. І вже сьогодні відомо, що «автодор» має намір його ремонтувати. Відповідно до цьогорічного розподілу передбачених Волині коштів частину спрямують і на відрізок дороги Т-03-08, що проходить через Камінь-Каширський район. Як повідомив журналістам «Полісся» Віталій Федорчук куратор району інженер служби автомобільних доріг у Волинській області, витратять на це трохи більше 5 мільйонів гривень бюджетних коштів.
— Тендер на проведення робіт уже проведений. Виграла його ковельська фірма «Ідея». Днями з цим підрядником ми обговорили можливість початку робіт вже найближчим часом. Зокрема, було визначено, що основний об’єм робіт буде проводитися на відрізку дороги, що проходить через село Видерта. Там планується суцільне асфальтування на кількох суцільних ділянках. На інших частинах дороги Т-03-08 проводитиметься ямковий ремонт (наскільки дозволять кошти), — зауважив Віталій Анатолійович.
Тобто це буде лише експлуатаційне утримання шляху. Зрозуміло, що наші дороги давно потребують капітальних ремонтів, адже латання ям — це лише короткочасне їх покращення. Для прикладу візьмемо дорогу в напрямку на Седлище. Минулоріч на вимогу людей її більш-менш привели до ладу, але не пройшло і року, як ями почали з’являтися знову. Коли залатуватимуть їх знову, не відомо. У службі автомобільних доріг кажуть, що у 2020 році у Камінь-Каширському районі із усіх доріг державного значення (а це дороги на Ковель, Ратне, Седлище, Видерту) ремонтуватиметься лише автошлях Т-03-08. Щоправда наскільки якісним він буде, важко сказати, бо ж що можна зробити за 5 мільйонів гривень. Для прикладу, минулого року на дорогу Камінь-Каширський—Полиці для проведення капітального ремонту 4 кілометрів витратили аж 18 мільйонів гривень.
До речі, щодо цього шляху. За словами керівника сектору регіонального розвитку Камінь-Каширської РДА Олександра Нікітчука, протягом поточного року планують завершити укладання асфальтного покриття на відрізку протяжністю 7 км. І на це передбачено 35 мільйонів гривень.
За стан доріг, що сполучають населені пункти відповідає державне підприємство “Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області”, а за шляхи безпосередньо у них — органи місцевого самоврядування. Чи є у них на це кошти, то вже інше питання.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

 Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *