Незалежна громадсько-політична газета

У Камені найкращий керівник відділу поліції

 

DSC00657Підполковник поліції Валентин Чих під час здачі атестаційних тестів із 120 можливих отримав 94 бали. Це найкращий показник серед керівників райвідділів поліції Волині. Тож звідси і висновок, винесений у заголовок.

 Завершилась атестація камінь-каширських поліцейських. Чи всі співробітники районного відділу витримали іспит на придатність продовжувати службу в органах  поліції? Про це та інше ведемо сьогодні розмову з начальником Камінь-Каширського відділу поліції Валентином Чихом.

Валентине Івановичу, чи всі працівники очолюваного вами райвідділу вирішили іти на атестацію?

— Так. Всі погодилися на проходження атестації і поліграфа.

— Ніхто не пішов одразу на пенсію чи розрахувався?

— Ні, у нас таких не було.

— Чи всі з них пройшли атестацію?

— Ні, не всі. З колишніх працівників ДАІ (теперішня патрульна служба) атестацію не пройшло двоє. Один із них після непроходження атестації написав рапорт про звільнення за власним бажанням. А інший подав на апеляцію. Відповідно до апеляційного рішення його погодили на продовження служби. Не пройшов також першу атестацію один із співробітників карного розшуку. Але після апеляції йому дозволили продовжити службу.

— Хто був у атестаційній комісії?

— В кожного була своя атестаційна комісія. Всього було створено 6 атестаційних комісій. Одна з них, зокрема, атестувала керівників — загалом в області 9 начальників райвідділів (в тому числі і мене) та 15 працівників апарату обласного управління. Ця комісія приїжджала із Києва. Атестацією решти поліцейських займалися інші 5 комісій. Кожного працівника викликали окремо СМС-повідомленням, в якому вказувалась дата і час проведення атестації.

— А в чому полягала сама атестація?

— Це було проходження тестів на комп’ютері та усна співбесіда із комісією. Тести складалися із 120 запитань для перевірки логічного та аналітичного мислення, а також професійних навичок та знань правових документів. Тести були складені окремо для кожного підрозділу: для керівників — одні, для оперативних працівників — інші, для слідчих — також і т.д. На тестування відводилося дві години. Щонайменше потрібно було дати правильні відповіді на половину запитань. За правильну відповідь за кожне із запитань зараховувався один бал. Того, хто набрав 60 і більше балів, допускали до співбесіди із атестаційною комісією.

— Якщо не секрет, скільки балів набрали, зокрема, ви особисто?

— За тест я отримав 94 бали. Правду кажучи, це найкращий результат серед усіх керівників райвідділів області. Тож я жартував, якщо вже і будуть звільняти, то «не геть дурнем».

— А які запитання задавали члени атестаційної комісії?

— Найрізноманітніші. Про власне бачення реформи правоохоронних органів, про позитивні і негативні моменти цієї реформи, про професійні обов’язки, про знання посадової інструкції, про бачення щодо поліпшення ситуації з дотримання законності і правопорядку у нашому районі… Були запитання і такого змісту:”Чому щодо вас у ЗМІ публікується негативна інформація? Чому щодо вас опублікували таку от статтю і як ви можете її прокоментувати? Як ви розцінюєте звинувачення вас у причетності до того і того?” Якщо шукали негатив, то просили пояснити, чому в засобах масової інформації щодо вас є цей негатив.

— Валентине Івановичу, чи брала до уваги атестаційна комісія, зокрема, заяву громадської організації «Камінь-Каширський центр ветеранів АТО» на вашу підтримку, під котрою свої підписи також поставили і голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, і голова районної ради Віктор Сус, і міський голова Василь Бондар?

— Я думаю, що так. Принаймні я знаю, що в наш район, у райвідділ, приїжджали представники цих комісій і перевіряли цю інформацію. Вони спілкувалися з особовим складом, з пересічними людьми, з людьми, які представляють громадські формування.

— А на що найбільше звертали увагу члени атестаційної комісії?

— Як мені здається, то, зокрема, на саме спілкування з ними та на бачення реформування правоохоронної системи. А ще на те, чи ти маєш бажання далі служити, чи ти погоджуєшся з нововведеннями реформи, чи ні. А також на юридичну підкованість.

— А чи звертали увагу на фізичну підготовку?

— У комісії, крім результатів зданих тестів, були результати професійної підготовки піврічної давності. Тож члени комісії бачили оцінки кожного з фізичної підготовки. Із зазначеної причини на цій атестації свою фізичну підготовку ми не демонстрували.

— Після атестації штат районного відділу поліції змінився?

— На сьогоднішній день штат зменшився на одного чоловіка, який подав заяву на звільнення за власним бажанням. Всі решта залишилися. Загалом комісія могла ставити чотири оцінки: «один» — означало, що ти відповідаєш займаній посаді і можеш продовжувати працювати, «два» — підвищення, «три» — пониження, «чотири» — означало, що ти не можеш продовжувати роботу в поліції. З наших працівників практично всі отримали одинички. Оцінки з правом на підвищення в нас отримали три співробітники, зокрема, два працівники слідчого підрозділу і один дільничний. Трійки отримало три чоловіки. Це один патрульний та один з карного розшуку (після першої співбесіди вони мали «4», але після апеляції їм поставили «3»), а також один слідчий.

— Чи не планується збільшення кількості поліцейських у Камінь-Каширському районному відділі?

— Так. Зараз готуються нові штати. Можу сказати, що до нас прийде ще 10 працівників. І вже за тиждень-другий ми можемо на цю тему поговорити більш детально, оскільки в районному відділі передбачається зміна кола діяльності.

Спілкувалася

Тетяна ПРИХОДЬКО

 

ІНТЕРВ'Ю
3 comments on “У Камені найкращий керівник відділу поліції
    • Та що говорите? Новий тільки міністр який дав отмашку поправити іміджеве становище міністерства і тому не заперечує деколи накласти штраф на суддю або місцевого олігарха. Сьогодні ставки Вже не ті і тому якщо деколи і накладеш штраф на ту або на того в кого Вже не вміщається то не так сташно але насправді старі кримінальні справи як не розлідувались так і не розлідуються.

    • Звичайно в деякій мірі якщо людина побула під справжніми обстрілами або принаймі Їх спостерігала віддаля, якщо таке було з цим паном, такий може переоцінити свою роль у цивільному світі і тому для таких як зазвичай не так страшно вже написати протокол навіть на свого знайомого оскільки він там не був. Тому думається хто бажає працювати в силових структурах то варто Їм побувати десь приблизно у тих місцях. І тому говорити, що ця людина з Нової генерації не забезпечується дійсністью поскільки шановний насправді Нова дійсність для Нас УСІХ.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *