Незалежна громадсько-політична газета

Камінь-Каширський не втратить статус міста

к-к

Суспільство досить неоднозначно сприйняло повідомлення про проєкт Закону «Про засади адміністративно-територіального устрою України», розроблений Кабінетом Міністрів і направлений на розгляд Верховної Ради. Тривога викликана тим, що в разі прийняття даного законопроєкту сотні міст і селищ України можуть втратити свій статус. Адже, згідно з документом, статус міста зможуть отримати населені пункти, які окрім відповідності ряду інших вимог, матимуть не менше 20 тисяч жителів.

Занепокоїлись із даного приводу і ми, камінь-каширці, адже чисельність населення містян може не дотягувати до потрібної цифри. Відтак покотилися розмови, що місто Камінь-Каширський може втратити свій статус.
Тим часом Мінрегіонбуд України, збагнувши суспільний ажіотаж, поспішив заспокоїти: «Таке і в голову не могло нікому прийти. Крім того, це неможливо», – кажуть в Мінрегіоні.
Там пояснили, що стаття 58 Конституції України закріплює один з найважливіших загальновизнаних принципів сучасного права – закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі. Це означає, що вони поширюють свою дію тільки на ті відносини, які виникли після набуття законами чи іншими нормативно-правовими актами чинності.
Таким чином, населені пункти, яким статус міст було присвоєно до набуття чинності відповідною нормою законопроєкту, збережуть його.
Петро ТРОФИМЧУК.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *