Незалежна громадсько-політична газета

Спасителя прославляли, кошти для підтримки діток збирали

 

17-1

Минулої неділі пообідньої пори у районному будинку культури ніде було яблуку впасти. Велика зала, розрахована приблизно пів тисячі місць, не змогла вмістити усіх, хто прийшов подивитися і послухати різдвяні піснеспіви у виконанні колективів духовних храмів Української православної церкви району та учасників гуртів художньої самодіяльності міста.

13-2

Благочинний отець Стефаній, відкриваючи захід, привітав присутніх з різдвяними святами, побажав усім міцної віри в Христа Спасителя, здоров’я, благополуччя в сім’ях і родинах, довгожданного миру нашій Україні. Він також зазначив, що церква щороку (цьогоріч усьоме) проводить такі духовні концерти, під час яких присутні в залі збирають кошти на підтримку дітей-сиріт і дітей, які залишилися без батьківської опіки.

Дві години пролетіли наче одна мить. Церковні хори змінювали на сцені один одного. А цьогоріч своїм співом порадували глядачів учасники храмових хорів УПЦ із сіл Видерта, Гута-Боровенська, Раків Ліс, Полиці. Особливим колоритом доповнили свято своїм майстерним виконанням хор районного будинку культури “Дзвони пам’яті”, уславлений колектив РБК “Родовід”, ансамбль дитячої школи мистецтв, дитячий колектив недільної школи при храмові села Осівці, Іринка і Олександр Пащуки із села Тоболи (діти настоятеля місцевого храму о. Віктора). І завершальним акордом свята був виступ хору священників Камінь-Каширського благочиння.

Насамкінець благочинний отець Стефаній подякував усім учасникам сцени за те, що знайшли час порадувати людей щирим словом і піснею про Ісуса Христа, а глядачам у залі — за щирість сердець і пожертви. Цьогоріч, наголосив отець Стефаній, під час концерту вдалося зібрати рекордну суму коштів — 25 200 гривень. Разом з тим, наголосив благочинний, пожертви продовжують збирати у храмах сіл району. Тож згодом усі вони будуть розподілені між дітьми-сиротами і дітьми, позбавленими батьківського піклування, а також дітками загиблих учасників АТО на Донбасі.

Завершився захід спільним виконанням “Вічної пам’яті…” воїнам української армії, які загинули на Донбасі, захищаючи цілісність України, та “Многоліття” усім сущим, хто продовжує традиції благодійництва, готовий поділитися часточкою свого добробуту заради підтримки інших.

Петро ТРОФИМЧУК.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *