Незалежна громадсько-політична газета

Офіцерів запасу призивають на навчання

БТрОУ період з 18 по 24 червня на базі військової частини А1008 міста Володимира-Волинського проходитимуть навчальні збори резервістів та військовозобов’язаних батальйону територіальної оборони (БТрО).

Мета зборів – підготовка особового складу для формування підрозділів територіальної оборони області. До служби в теробороні придатні особи, звільнені від строкової служби за станом здоров’я, а також чоловіки, старші 50 років. Протягом тижня особовий склад та управління БТрО відпрацьовуватиме заходи із забезпечення захисту цивільного населення регіону та організації оборони на випадок імовірної агресії умовного противника.
Сергій Швачко, військовий комісар Камінь-Каширського районного військового комісаріату, повідомив, що у районі налічується понад 200 офіцерів запасу, з яких необхідно призвати 16. Наразі триває оповіщення резервістів, окремі уже проходять медичне обстеження. На цей час відібрано 8 осіб молодшого офіцерського складу: 4 старші лейтенанти, 2 лейтенанти та 2 молодші лейтенанти. Однак варто зазначити, що висновки медкомісії можуть сприяти якісній зміні особового складу призваних офіцерів. Передбачають, що відбір триватиме до 15 червня – тоді будуть відомі остаточні результати.
До слова, територіальна оборона України є резервною системою загальнодержавних воєнних і спеціальних заходів, що здійснюються в особливий період поза зонами (районами) бойових дій на всій території України або в окремих її місцевостях. Відповідно до закону «Про оборону України» головними завданнями БТрО Міністерства оборони України є: захист державного суверенітету і незалежності держави; підтримання безпеки і правопорядку; забезпечення діяльності органів державного управління в регіонах; охорона стратегічно важливих об’єктів і комунікацій; боротьба з диверсійними та іншими незаконно створеними озброєними формуваннями; допомога в охороні державного кордону.
Іванна ШЕМЕТЮК.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *