Незалежна громадсько-політична газета

Субсидії держава виділяє, але люди не можуть ними скористатися. ЧОМУ?

газ..

Причина банально дивна: газопостачальна компанія
“Волиньгаззбут”, яка передусім має бути зацікавлена у вчасному отриманні коштів за спожитий людьми газ, з початку року так і не спромоглася укласти відповідного договору з Ощадбанком на перерахування коштів субсидії, які щомісячно виділяє держава.

Днями у редакцію газети «Полісся» навідалась жителька Каменя-Каширського Наталія К. Вона розповіла, що її сім’я використовує зазвичай стільки кубів природного газу, на скільки вистачає призначеної субсидії. Раніше їй не потрібно було турбуватися про те, чи оплачено спожитий газ, бо проплату за неї здійснювало управління соцзахисту, перераховуючи кошти призначеної субсидії надавачу послуг. За теперішніх обставин згідно із черговими змінами до Положення про порядок призначення житлових субсидій перераховувати кошти субсидії надавачу послуг за спожитий газ повинен би був Ощадбанк. Принаймні за електроенергію він проводить відповідні розрахунки зокрема із «Волиньенергозбут». Але от із газом обставини склалися по-іншому – розрахунків на рівні банку і газопостачальної компанії “Волиньгаззбут” не відбувається. Тож як наслідок у Наталії К. за січень-березень ц.р. виникла заборгованість у сумі 7 тисяч гривень. З’ясувати, що ж тепер робити, вона намагалася, зателефонувавши у контакт-центр Ощадбанку (на “гарячу телефонну лінію”), однак конкретної відповіді так і не почула. А тому з проблемою навідалася до журналістів «Полісся». Адже цілком очевидно, що подібне непорозуміння спіткало й інших жителів району. Тож ми спробували розібратися у даній ситуації.

Перш за все ще раз розпитали в управлінні соціального захисту населення Камінь-Каширської райдержадміністрації, яким чином у районі відбувається монетизація субсидій. Заступник начальника управління Віталій Леонець розповів наступне.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *