Незалежна громадсько-політична газета

Новини району

24412110

Порошенко пообіцяв ініціювати ліквідацію
посад голів ОДА

Президент України Петро Порошенко в разі перемоги на виборах має намір ініціювати зміни до Конституції щодо ліквідації посад голів облдержадміністрацій, замість яких буде введено інститут префектів.
Про це він заявив 14 квітня під час спілкування з журналістами на НСК «Олімпійський». За словами глави держави, така необхідність обумовлена продовженням реформи децентралізації. За словами президента, «будуть префекти з більшими і меншими функціями. Виконавча влада передається громадам, а контрольні функції залишаються в префектів».

 

Складатимуть по-новому

Уряд вніс зміни до порядку видачі посвідчень водія, підготовки водіїв, а також акредитації автошкіл.
Отож запроваджується відеофіксація процесів складення теоретичного та практичного іспитів (обладнання буде встановлено в кожному екзаменаційному авто). До 2 років скорочено термін чинності отриманого в автошколі свідоцтва про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобів. Також відтепер одержати або обміняти «права» неможливо без відмітки про «прописку». Спрощено механізм акредитації закладів, що належать до сфери управління Міносвіти (всі випускники, які здобули кваліфікацію водія у закладах професійно-технічної освіти, будуть допущені до іспитів без додаткового навчання в автошколі).

 

Індекс споживчих цін у березні

За розрахунками Державної служби статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) в країні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) у березні ц.р. становив 100,9% порівняно з лютим, за період січень-березень ц.р – 102,4%; у Волинській області – 100,7% та 102,0% відповідно – повідомляє Головне управління статистики у Волинській області.

 

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *