Незалежна громадсько-політична газета

Дитячий майданчик руйнують вандали

DSC_0105

У Камені-Каширському замість малюків на дитячому майданчику в парку часто бавиться сп’яніла молодь, що вештається вечірньої пори алеями. Хулігани б’ють і ламають ліхтарі, нищать дитячі гойдалки.

Парадокс — але нікому до цього немає діла. Це може призвести до біди. На зразок тої, що трапилася в одному з дитячих садочків міста у 2009 році, коли велетенська дерев’яна статуя у вигляді зайця, яку з постаменту  зрушили напередодні вночі невідомі, що без проблем заради забави проникли на територію закладу, придавила насмерть 5-річну дівчинку…   

До редакції завітав стурбований депутат міськради Богдан Калюх. Обранець громади розповів про те, що діється в міській парковій зоні, та просив донести розказане ним до громадськості і влади.
— Важко збагнути, що з нашим людьми коїться, — говорить Богдан Іванович. — Схоже, комусь приносить задоволення знищити те, що створюється для мешканціва міста дбайливими руками. Однак, певно, воно так і є, бо у Камені-Каширському паркова зона просто потерпає від нашестя вандалів, які в нас не переводяться і шукають для застосування своєї, даруйте, дурної сили все нові й нові об’єкти. Я чи не щодня ходжу через парк. І те, на що він поступово перетворюється, просто не може не турбувати. Не так давно хтось погнув тут до землі металеві опори вуличних ліхтарів. Це ж яку треба мати міць, щоб зігнути металеву трубу до землі!? Якби отих силачів-шкідників хтось змушував зробити щось добре, вони б точно відмовилися. А вчинити отакий вандалізм — будь ласка, без проблем. Притому таке там коїться постійно. Можна сказати, систематично. Бо патрульні поліції туди не заходять. Тож хулігани доруйновують дитячий майданчик. Особливо в страшному стані дитяча карусель. Її вже так “заїздили” молодики, що вона стала небезпечною для маленьких діток. Хтось навіть вирвав частину секції підставки під ноги, а тому в ній утворилася величезна дірка. Не доведи Боже, комусь перетисне ноги — хто буде за це відповідати?
Дерев’яні будиночки на дитячому майданчику спаскуджені нецензурними написами. У вечірню пору туди страшно зайти. Та вдіяти щось складно, адже якщо і вдається зловити порушників, то довести їх провину майже неможливо. Хоч у певній мірі розв’язати ситуацію може системне встановлення камер відеоспостереження у найбільш проблемних точках паркової зони. Інакше порядку в парку просто не досягти, — підсумував депутат Богдан Калюх.
Олесь Федорович.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *