Незалежна громадсько-політична газета

Співоча нуйнівська “козачка” пройшла відбір на “Голос країни”

3LyPrb9lkaTiYkjwChLnFd3IsfBQwHLygVAbNOsFПопри доволі поважний вік – а виповнилося Лідії Горошко вже 68 років, вона зважилася вийти на столичну сцену, аби показати всім довкола глибини трепетної, ліричної душі української жінки, матері. Найперше заради пам’яті про сина Андрія, котрий трагічно загинув і сьогодні ангелом-охоронцем підтримує її з небес, додає сил займатися творчістю. Бо, як зізналася перед ефіром, “коли співаєш — забуваються всі печалі і болі”.
Підтримати учасницю прийшли гарні друзі. Серед гурту вболівальників і ведуча програми “Фольк-music” на Першому каналі Суспільного мовлення Оксана Пекун.

Мить очікування і ось залом лунає “Я козачка твоя”. Чого-чого, а схожого зіркові судді цього дня не очікували почути. Потап навіть став підспівувати пані Лідії, поки та боролася за увагу суддівської четвірки. Після кількох проспіваних рядків на чарівний голос вокалістки повернулася Тіна Кароль. Як згодом повідала Тіна щиро враженій та задоволеній Лідії Федоровні, натиснула червону кнопку, “щоб збулася її мрія… аби всі знали, що в 68 років життя тільки починається”.
Згодом переможниця відбору ще й заспівала і поспілкувалася з командою журі.
Для волинянина Монатіка було приємною несподіванкою дізнатися, що вони з Лідією Горошко земляки.
“А це мій земляк, я з Волині родом!” – мовила пані Лідія, звертаючись до Дмитра.
“А, то я відчуваю, що свої люди”, – сказав у відповідь Монатік. – “Знаєте, чому ми не повернулися? Та ми просто знали, що в нас проти Тіни немає жодних шансів”.
“Тепер я телезірка”, – радісно вигукнула наостанок учасниця.
Справді, віднині зіркове життя Лідії Федорівни тільки починається. Дуже цікаво побачити, чим далі дивуватиме одна з найстарших учасниць за всі дев’ять сезонів проекту. А в запасі у пані Лідії, гадаємо, знайдеться ще чимало пісенних сюрпризів.

Коли ми вже згадали про волинські корені Лідії Горошко, то буде доречно ґрунтовніше повідати читачам біографію вокалістки.
Народилася в селі Нуйно, в багатодітній родині місцевого дяка Федора Семеновича та його дружини Олександри Феоктистівни Ногачів. Співає жінка з дитинства. Відтоді не полишає дане заняття, хоч нині уславлює піснею більше не рідну Камінь-Каширщину, а Подільську землю, Гайсин, де мешкає. Відома у Гайсині фольклористка, керівник аматорського народного фольклорно-етнографічного колективу “Рідня”. Також Лідія Федорівна очолює народний аматорський колектив міста Ладижин (Вінниччина) “Родичі”. Свого часу закінчила музичне відділення Луцького педучилища. Лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів, фестивалів. На малій батьківщині про Лідію Горошко пам’ятають, та й вона не забуває звідкіля родом і не так давно нівіть виступала у Нуйно, радувала земляків своїм талантом.
Олександр ПРИЙМАК.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *