Незалежна громадсько-політична газета

Хлопець із Полісся переміг у «Караоке на Майдані»

Зібрані гроші передав пораненому бійцю

original-4066150597
У випуску телешоу «Караоке на Майдані» за 14 лютого переміг 17-річний Василь Палюх із села Сошичне Камінь-Каширського району. Школяр з Волині з батьками двічі приїздив у Київ, щоб потрапити на програму Ігоря Кондратюка. У жовтні їм не пощастило зустріти на Майдані телеведучого. А в листопаді Вася потрапив на запис, пройшов до фіналу, де вразив усіх виконанням пісень «Рідна мати моя» і «Любіть Україну». Слухачі накидали в його капелюх майже тисячу гривень. Зібрані гроші одинадцятикласник передав на лікування пораненого бійця.

Мама Василя Палюха Ірина розповідає, що старший син з дев’яти років професійно займається співом. Талановитий тенор закінчив студію при училищі імені Стравінського в Луцьку, навчався у філармонії, освоїв гру на фортепіано. Зараз Василь пробує сам писати музику й тексти. А ще – боксує, готується до ЗНО, мріє вступити у хороший університет і пов’язати життя з музикою.

– В нашій сім’ї четверо хлопців – і всі творчі, – ділиться мама Ірина. –  З Василем багато поїздили по Україні на різні конкурси і фестивалі. Їхати абикуди не хочеться, бо витрати на підготовку, дорогу, проживання великі, а призові фонди малі.

Педагоги Василя Палюха порадили хлопцеві два роки не виступати, поки міняється голос. За цей час голос стабілізувався, і вперше після тривалої перерви він наважився заспівати перед публікою.

– Вася за перемогу отримав великий плазмовий телевізор. Після запису програми Ігор Кондратюк запросив нас на чай, ми дуже змерзли, – пригадує жінка. – Коли син пройшов у фінал, у мене був такий шоковий стан, що навіть забула його сфотографувати.

Односельці, вчителі Василя, однокласники щиро радіють його перемозі. Надійшли запрошення на фестивалі у Херсон, Київ. Мама каже, що син добрий, турботливий, чесний, тому йому в житті має усе вдатися.

Ольга ЮЗЕПЧУК

Джерело: visnyk.lutsk.ua

ДАЙДЖЕСТ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *