Незалежна громадсько-політична газета

Багатостраждальну дорогу нарешті будуть ремонтувати

ЯмаЙдеться про автошлях Камінь-Каширський-Полиці-Оленине–Рудка Червинська, на доведення до ладу якого виділено більше 14 мільйонів гривень.

Значна частина автомобільних доріг на Камінь-Каширщині сьогодні потребує негайного ремонту, чи навіть повної реконструкції, адже стан їх покриття, м’яко кажучи, далекий навіть від задовільного. Всіяні сотнями маленьких і великих ям вони нагадують радше випробувальні треки, де автовиробники перевіряють ходові якості техніки, ніж шляхи транспортного сполучення. Звичайно, час від часу місцеві посадовці намагаються поліпшити ситуацію, здійснюються певні відновлювальні роботи. Та ефект від них тимчасовий і через рік-два, а то й швидше на місці латок знову з’являються вирви. Тому поки проблема поганих доріг все ще залишається, що не надто тішить автомобілістів. Хто компенсує їм грошові втрати, скажіть, будьте ласкаві?! Про незручності ми вже не згадуємо.
Логічно припустити, що це мають робити особи/служби, які відповідають за наші дороги. Але чи багато ви знаєте таких прикладів? Отож бо й воно. Але, як обіцяють чиновники, терпіти незручності залишилося недовго. Наразі в Україні триває масштабний ремонт доріг. За п’ять років, обіцяє керівник уряду Володимир Гройсман, українці повинні відчути помітні зміни. Активно відновлюють шляхи і на Волині, особливо зауважуєш покращення, під’їжджаючи поближче обласного центру: робочі метушаться, вкладають новий асфальт, тротуарні доріжки. Справді, рухатися стало комфортніше. Є надія, що згодом ремонтна естафета дістанеться також менших населених пунктів, сіл, зокрема Камінь-Каширського району.
Нещодавно Волинська ОДА затвердила перелік об’єктів, фінансування яких у 2018 році здійснюватиметься за рахунок передбаченої для обласного бюджету субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Загалом планується витратити понад 390 мільйонів гривень на будівництво, реконструкцію, капітальний та поточний середній ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. Зокрема, Камінь-Каширському районові згідно даного документу перепаде трохи більше 14 мільйонів гривень на ремонт автошляху Камінь-Каширський – Полиці – Оленине – Рудка Червинська.
Підготував
Олександр ПРИЙМАК.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *