Незалежна громадсько-політична газета

Біля НВК №1 потрібні нова стоянка і під’їзна дорога

ш1Міський навчально-виховний комплекс належить до тих об’єктів, що збудовані ще за радянських часів. Тодішні проектувальники чітко бачили можливість вільного доїзду і пішого доступу до школи із вулиці Воля. Але із будівництвом наприкінці 80-их років минулого століття приміщення теперішнього адмінбудинку навчальний заклад опинився відгородженим від шляхів сполучення. Нині до території школи залишилися лише піші шляхи. А ось тим, хто підвозить дітей авто, доводиться своїх чад висаджувати прямо на вулиці біля адмінбудинку, де завжди інтенсивний рух, або заїжджати на тісну територію до гаражів районної влади, де постійно велике скупчення автотранспорту. Тож невипадково до міської ради звернулися батьки учнів НВК №1, які просять владу втрутитися і допомогти розв’язати цю проблему.

ш2

— Постає часто дилема: як доїхати сюди, де висадити дітей, як безпечно розвернутися? Довозити діток з боку садочка №2, тобто через вулицю Чкалова, — теж не вихід. Там часто грузько і після дощів складно пройти. Двічі ми зверталися до вас, подавали заяви 27 лютого 2017 року і 5 березня 2018. Дуже хочеться, щоб ви нарешті вирішили цю наболілу проблему, — наголосив на сесії міськради від імені всіх батьків, дітки яких відвідують цю школу, житель міста Геннадій Вознюк.
Він також запропонував своє вирішення цієї проблеми:
— Між будівлями пенсійного фонду і центру зайнятості є дорога, яка впирається в приміщення служби охорони. Понад парканом школи можна зробити дорогу до садочка, що на вулиці Чкалова. І таким чином буде кільцевий об’їзд, такий варіант хоч якось допоможе вирішити цю проблему.
Депутати розглянули таку можливість і зійшлися на тому, що без проектної документації цю проблему буде складно вирішити.
— Ми маємо намір виготовити новий Генеральний план забудови міста Каменя-Каширського. Укладені договори, ведеться зйомка територій міської ради. Будемо збирати пропозиції, враховувати всі думки при розробці нового планування Каменя-Каширського. Все це має робитися в комплексі, бо в місті вже є багато об’єктів, які не враховані в старому плані забудови, — пояснив заступник міського голови Микола Шворак.
Депутат Петро Герасимик додав, що починати робити щось без детального плану територій і проекту — недоцільно.
— Зрозумійте, під’їзною дорогою до школи їхатимуть не лише авто, а ходитимуть і діти. Тож тут потрібно все добре продумати, аби не наразити їх на небезпеку. Переконаний, обов’язково слід розробити проектну документацію, яка має пройти повну експертну оцінку, — наголосив обранець міської громади.
Щоб знайти хоч якийсь компроміс, вже наступного дня міська рада скликала робочу нараду, на яку запросили депутатів, директора НВК №1 Людмилу Тішкову, батьків діток. Вони зійшлися на тому, що це питання нагальне і його потрібно вирішувати якомога швидше.
— Як альтернативу, батьки запропонували влаштувати стоянку між будівлями центру зайнятості та служби охорони, де є вільна ділянка. І таким чином можна сюди протягнути кругову дорогу з одностороннім чи двостороннім рухом навколо приміщення служби зайнятості, понад управлінням пенсійного фонду. Але для цього треба зрізати дерева, які там ростуть, перенести лінію електропередач, встелити територію щебеневим покриттям. Батьки просять зробити це до першого вересня. Але це нереально, адже зараз у міському бюджеті немає на це коштів, — пояснив Микола Шворак.
Олесь Федорович, фото автора.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *