Незалежна громадсько-політична газета

ЙОДОПРОФІЛАКТИКА – ТУРБОТА ПРО МАЙБУТНЄ

Йодіс 1

Відверто про нас  і  наше здоров’я

У ХХІ столітті населення України страждає від багатьох захворювань через те, що проживає у дуже «хворому світі». Медицина проти цих хвороб інколи безсильна.

Майже мільйон українців хворі на цукровий діабет, за темпами поширення онкологічних хвороб ( особливо серед дітей), захворюваністю на СНІД,  за смертністю від інсультів та інфарктів наша країна лідирує. Останній показник вивів у рекордсмени наше Полісся. За останні 5 років  на 40%  зросла кількість мертвонароджених дітей, 3 тисячі дітей були піддані хірургічному втручанню з діагнозом  «рак щитовидної залози»;   щороку в Україні відкривається 1 нова школа для розумово відсталих дітей.  Нас не так давно було  52 мільйони, і про це постійно нагадували в телевізійній рекламі на каналі «1+1», а зараз, всього лише через 20 років – уже на 8 мільйонів менше. Як бачимо, перспективи здорового життя майбутніх поколінь під значною загрозою.

Не помічати цього чи робити вигляд, що наших сімей це не стосується, як мінімум, нерозумно. Сьогодні грип – це реальна смертельна загроза;  у кожній родині є по 2-3 хворих на рак; уже ніхто не дивується, коли раптово помирають  60-65 річні чоловіки;  з кожним роком зростає число  молодих пар, які безуспішно намагаються  зачати, виносити і народити здорову дитину;  постійні застуди, вірусні інфекції супроводжують наших дітей ледь не від народження, з’являються нові спалахи смертельно небезпечних хвороб, як, наприклад, поліомієліт… Чи не кожна сім’я  відкладає останні копійки «на чорний день» чи операцію.

Щорічно фармацевтична промисловість випускає десятки тисяч тонн різних медпрепаратів, які хвора нація добросовісно споживає. Сімейні фінансові затрати на лікарські препарати стали співвимірні із затратами  на продукти харчування.

Нам відомо, що реалії сьогодення – це наслідки погіршення екологічного стану довкілля, спричиненого аварією на ЧАЕС, тотальної хімізації продуктів харчування та сільськогосподарського виробництва, забруднення грунту  солями важких металів, зниження якості питної води через зношуваність систем водопостачання та хлорування.  Ми приречені на погіршення стану здоров’я із віком і змирились з цим. Занурені у клопоти,  нам ніколи аналізувати, чи є вихід із глухого кута, що ми можемо зробити для збереження здоров’я членів своєї родини. Навіть дитячі смерті  від інсультів та  онкології  не десь далеко, а в своєму селі, місті, районі не змінюють загальної картини байдужості …

Йодіс 2

У ситуації прогресуючого погіршення фізичного, духовного та соціального здоров’я в нашій країні неможливо далі залишатись байдужим. Необхідно переломити стереотип загальної поведінки та бездіяльності «Моя хата зкраю» – і постаратися змінити ситуацію, звернувши особливу увагу на профілактичний напрям у справі збереження  здоров’я, як це прийнято в усіх цивілізованих країнах. Нам ще далеко до справжньої правової держави, яка захищатиме права своїх громадян на здорове і безпечне життя. Ми бачимо, що сьогодні Міністерства охорони здоров’я все більше перетворюються на Міністерства  лікування хворих, а фармацевтична галузь пропонує нам все більше  і більше лікарських препаратів; аптечний бізнес перетворився в одне із найбільш  дохідних капіталовкладень. Рекламні ролики яскраво презентують все нові лікарські засоби і препарати. А кількість хворих чомусь  не зменшується, а лише збільшується. Пам’ятаєте слова із відомого тосту: «Можна купити ліки, та не можна купити здоров’я?..»

Відповідно до «Основ законодавства України про охорону здоров’я» суспільство несе відповідальність за рівень здоров’я і якість генофонду свого народу нарівні з державною владою. Охорона здоров’я повинна стати пріоритетним напрямом у діяльності держави, оскільки від цього, перш за все, залежить виживання і розвиток всіх народів в Україні!  Але суспільство складається із окремих громадян , тому кожен з нас  окремо теж  відповідає за рівень і якість загального здоров’я в нашій державі.

Йодіс3

Звичайно, нам не порівнятися за рівнем соціального забезпечення із розвинутими країнами, не порівняти і стан медичного обслуговування, і  стан матеріально-технічного забезпечення медичної галузі. Але справа навіть не в цьому.  Коли ми звертаємось до лікарів по допомогу, як правило, у період гострого кризу, першочерговим їх  завданням є  допомогти пацієнту усунути  наслідки, зняти чи полегшити біль, симптоми.  Завдання галузі охорони здоров’я у  закордонних країнах  закладені вже у самій назві – не допустити хворобу, систематично проводячи комплексні обстеження, сприяти підвищенню імунітету людини, запобігти виникненню недуг, популяризувати здоров’язберігаючі технології, здоровий спосіб життя. Наша медицина симптоматична, а їх – профілактична. І в цьому ніби ніхто не винен. Просто так історично склалося.

Проте навіть не в цьому головна відмінність між «ними, здоровими» та «нами, хворими», а у ставленні до свого здоров’я. Ми звикли ставитись до нашого організму, як до чогось постійного і стабільного, що не потребує особливого догляду. А  наше небажання самовдосконалюватись, вести здоровий спосіб життя, укріплювати своє здоров’я, здобувати нові знання прикриваємо надмірною зайнятістю. Проте насправді, хто хоче – шукає можливості, а хто не хоче – причини…

Ми не звертаємо увагу на наше здоров’я, коли це робити необхідно. І тратимо незрівнянно більше часу, зусиль, грошей, коли вже захворіли. При цьому відновити здоров’я при запущеній хворобі повною мірою уже не завжди вдається. Тим більше, що для лікування захворювання, як правило, нам приходиться витрачати не лише час і гроші, але і … своє здоров’я. Якщо для профілактики нам потрібні свіже повітря, розумні фізичні навантаження, збалансоване харчування, вітаміни, мікро- та макроелементи, то для  лікування часто приходиться використовувати антибіотики, знеболюючі засоби, які мають ряд протипоказань. Тим самим у процесі лікування ми пригнічуємо свій імунітет та провокуємо нові хвороби в подальшому житті.

Відомий лікар, академік медичних наук України  Микола Амосов у свій час справедливо зауважив: «Не сподівайтеся, що лікарі зроблять вас здоровими. Вони можуть врятувати життя в критичних ситуаціях,   але лише підведуть до старту. А далі вчіться покладатися лише  на себе»,  «Лікарі лікують хворобу, а здоров’я здобувайте самі…».

Отже, наше здоров’я – у наших руках. На якому етапі згадати про своє здоров’я – ми вирішуємо самі…

 

Захворюваність дітей Камінь-Каширського району в  постчорнобильському просторі

 

Як відомо, ні одна катастрофа ХХ ст. не мала таких тяжких екологічних наслідків для людства, як Чорнобильська.   Ми з вами проживаємо на радіоактивно забрудненій території, тобто в умовах постійного опромінення малими дозами радіації.  Вплив Чорнобильської аварії на людей дуже значний  і буде проблемою не тільки для нас, а й для кількох прийдешніх поколінь. Проте крім цього, слід добре усвідомити, що ми з вами проживаємо на йододефіцитній території (Полісся і Закарпаття- це регіони з найбільшим ступенем вираженості йододефіциту) і наслідки радіаційного впливу «вдарять» по нас і ще з більшою силою.

Систематичне споживання продуктів харчування та води, що забруднені радіоактивними речовинами, призводить до накопичення радіонуклідів в організмі людини (радіоактивного йоду – в щитовидній залозі, стронцію – в кістках, цезію – в м’яких тканинах).

Щитоподібна залоза постійно, як губка, накопичує в собі природний йод  для нормального функціонування, і в разі його нестачі нагромаджує радіоактивний, що в першу чергу зумовлює збільшення захворюваності серед населення, а особливо дітей на  радіоактивно забруднених територіях. Радіація в першу чергу «б’є» по щитовидній залозі, в результаті зростає частота захворювань на дифузний та вузловий зоб (гіпотиреоз), гіпертиреоз, тиреоідіт, рак щитоподібної залози.

Щоб вивчити та порівняти стан захворюваності щитоподібної залози у дорослих, підлітків і дітей Камінь-Каширського району до та після аварії на ЧАЕС, було досліджено  та проаналізовано    дані  центральної районної  лікарні результати медоглядів школярів. Зростання захворювань радіаційного  походження практично почалось з 1990 року і невпинно зростає. За даними ендокринологів, найбільша радіочутливість притаманна саме для  дітей, що й було виявлено в результаті досліджень.

Наприклад, на дифузний зоб І ступеня в 1990р. хворіло 122 підлітки і 361 дитина, а у 2014р. – відповідно 245 і 3475 осіб, тобто серед підлітків кількість хворих зросла вдвічі, а серед дітей – майже в 10 разів. Непокоїть і той той факт, що на такі більш важкі форми захворювання ЩЗ, як гіпотиреоз, тиреотоксикоз та тіреоідит, кількість хворих щорічно збільшується.

Гормони щитоподібної залози, як відомо, справляють життєво важливий вплив на всі види обміну речовин і всі органи, передусім, включаючи серцево-судинну й нервову системи. Від інтенсивності діяльності щитоподібної залози залежать інтенсивність росту й статевого розвитку дітей, їх інтелект, а також емоційний стан людини. Субклінічні форми гіпотерозу не мають явних ознак: батьки не можуть зрозуміти, чому дитина почала погано вчитися, чому протягом дня сонлива, чому важко прокидається вранці.

За результатами медоглядів учнів загальноосвітніх шкіл району, маємо 616 дітей з порушенням опорно-рухового апарату, біля 200 дітей з порушеннями мовлення, 60 дітей мають затримку психічного розвитку, розумову відсталість, 40 дітей – із труднощами розвитку, в районі 312 дітей-інвалідів  (з них 20 – візочники).  Порівнявши підсумки медоглядів лише за 2013 і 2014 роки, проведених в Камінь-Каширській школі №1, виявляються вражаючі тенденції до стрімкого зростання захворювань опорно-рухового апарату (із 118 до 156 дітей), серцево-судинної системи (із 91 до 142), порушень мовлення (із 109 до 142 дітей), зору, слуху.

76,5% молодих людей до 17 років належать до ІІІ групи здоров’я.

Це медичні аспекти проблеми – цифри і факти. Це наслідки радіаційного впливу і йододефіциту. Недооцінювати цих «невидимих ворогів» не варто, бо, власне, це бомба сповільненої дії, яка не шкодує нас і наших дітей.

Ще один надзвичайно важливий момент – показники смертності і захворюваності на йододефіцитні хвороби (а таких хвороб-80-90% від найбільш поширених) досягли свого піку як в  Україні  вцілому, так і в нашій місцевості зокрема у 2005 році , потім  трохи пішли на спад і зараз знову набирають обертів. Як і прогнозували японці, які пережили ядерний  жах  у Хіросімі та Нагасакі, першу хвилю удару по нації ми відчули через 20 років, а другий –починаємо відчувати вже через 30 років після Чорнобильської катастрофи, причому друга хвиля має стати ще більш потужною. Це пояснюється тим, що період напіврозпаду ізотопів важких металів різний, проте найбільшими «довгожителями» є  цезій-137 (період розпаду 30 років) і стронцій-90 (25-28 років). Живі організми не можуть відрізнити цих ізотопів і накопичують їх, що є причиною внутрішнього опромінення, яке викликає хвороби. Тому в зонах, забруднених після аварії на ЧАЕС, спостерігаються масові аномалії у рослин, народження нежиттєздатних мутантів у тварин. Чорнобильська катастрофа викликала пригнічення імунної системи і у людей. Звідси – ріст онкохвороб, важких імунодефіцитних, інфекційних хвороб тощо.

 

Надія на здорове майбутнє

 

Проблема йододефіциту – це проблема не лише України, це одна із трьох найбільших проблем людства. Генеральний директор ВОЗ Гру Харлем Брундтланд заявила, що «ліквідація дефіциту йоду стане такою ж перемогою охорони здоров’я, як ліквідація натуральної віспи і поліомієліту».

За даними експертів ВОЗ, хронічна недостатність йоду є найпоширенішою причиною розумової відсталості. Незворотнім порушенням піддається перш за все мозок дитини. Страждають також слух, мовлення, зорова пам’ять. Навіть незначний йододефіцит в організмі погіршує інтелект, роботу життєво важливих органів і може призвести до затримки фізичного розвитку

Де нестача цього елемента –  там перестає правильно функціонувати щитовидна залоза, слабшає імунітет та порушується обмін речовин. Гіршим стає стан волосся, шкіри та нігтів. Внаслідок послаблення імунітету легко можна «спіймати» якусь інфекцію чи іншу хворобу. Набряки – провісники йододефіциту. Їхня поява навколо очей, а також набряки рук, ніг і т. д. є ознакою нестачі йоду. Тиск підвищується, можуть з’явитися атеросклероз, аритмія. Також йододефіцит може виявитися тоді, коли людина відчуває сонливість, забудькуватість, непритаманну для неї дратівливість, погіршення уваги та реакції, затяжний депресивний стан та загальну слабкість організму.

Перелічені вище ознаки з часом посиляться і при відсутності лікування стануть необоротними. А зоб, що збільшується, почне тиснути на ближні органи, спричиняючи сухий кашель, приступи задухи та проблеми з ковтанням їжі.  У жінок можуть виникнути захворювання молочних залоз. У вагітних йододефіцит спричиняє невиношування, мертвонародження та кретинізм у новонароджених. За останніми клінічними дослідженнями у крові онкохворих йод занижений у десятки разів.

Для того, щоб не мати проблем з цим неприємним захворюванням, достатньо щодня вживати в їжу продукти, які містять йод. Проте на нашій йододефіцитній території вміст в молоці, м’ясі, крупах, яйцях йоду занижений у 5-10 разів, до того ж за постійної недостачі йоду щитовидна залоза накопичує радіоактивний йод,  який має здатність накопичуватись і призводить до гіпертиреозу.   Така ж ситуація і з йодованою сіллю, яка  донедавна вважалась  найкращим профілактичним засобом йододефіциту. Багаті на йод морська капуста, морська риба та інші морепродукти, солодкий перець, волоські горіхи, риб’ячий жир.

Хтось із відомих людей сказав: «Хвороб немає. Є наше довге блукання у пітьмі власного незнання».

Поряд з традиційними  є найновіший, найбезпечніший і найефективніший спосіб подолання проблеми йододефіциту,  продукт №1 для збереження і відновлення здоров’я, який протягом лише перших двох тижнів відновлює  йодний статус організму, який не має протипоказань і вікових обмежень. Назва продукту – «Йодіс-концентрат», він  являє собою високоякісну мінеральну воду, збагачену за спеціальною технологією багатоатомними позитивно зарядженими іонами йоду. Ця розробка наших українських вчених на чолі з академіком Мельниченком В.М. стала надзвичайно важливою подією на всій нашій планеті, адже аналогу цьому препарату у світі немає. У «Йодіс-концентраті» йод, розчиняючись у воді, сполучається не з воднем, а з киснем, втрачає свій колір, смак, запах і вода набуває лікувальних властивостей. Йод без додаткових зусиль потрапляє у ЩЗ, у ній в достатній кількості виробляються гормони, і ті, в свою чергу, «заводять» весь організм, піднімають імунітет.   Протягом 3-6 місяців  зникає більшість порушень і хвороб щитовидної  та молочної залоз  (в тому числі гіпотиреоз, гіпертиреоз, вузловий зоб та фіброзно-кістозна мастопатія), на початкових стадіях розсмоктуються фібріоми матки, знімаються симптоми клімаксу, відновлюється діяльність чоловічої та жіночої статевих органів, розчиняються і виходять ниркові камені, соляні відклади, виходять глисти, покращується пам’ять, зір, слух, стабілізується артеріальний тиск та цукор в крові, покращується якісний і кількісний склад крові, нормалізуються всі обмінні процеси та багато іншого.

Багато споживачів цього продукту називають його «живою водою», бо, очищаючи кожну клітину нашого тіла, він сприяє їх максимальному живленню, засвоюваність вітамінів та мінералів зростає до 30%. Наведу цитату з виступу лікаря-імуноморфолога, наукового співробітника і лікаря-консультанта  з 50-річним стажем Баландіної К.К.:

«Я займаюсь вивченням клітин організму, визначаю під мікроскопом наявність токсичних та інших продуктів порушення обміну речовин. При цьому в клітинах виявляються такі жирові відклади, які клітину руйнують. Цей стан самоотруєння, власне, є супутником погіршення стану здоров’я  і називається «холестерикоз». За скількома б пацієнтами я не спостерігала, скільки б типів пошкодження клітин не було виявлено, незмінним залишається одне: якщо токсини із клітини не виходять,  то ніякі ліки, ніякі внутрівенні розчини не врятують організм від поганого самопочуття… Ознайомившись із продуктом «Йодіс-концентрат», я була в надзвичайному захопленні. Вперше я спостерігала таку  неймовірну дію на морфологічні препарати: на склі під мікроскопом  клітини миттєво ставали чистими!!! Можу сміливо стверджувати, що серед відомих до цього часу медичних препаратів та харчових добавок, ще не було такого продукту, який би так швидко призводив клітини до чистого стану!..»

І таких свідчень, результатів досліджень  науковців, лікарів-практиків доволі багато. Детальна інформація на сайті http://www.jodis-k.com.

Немаловажливим є той факт, що «Йодіс-концентрат» ефективно  виводить радіонукліди, будучи сильним радіопротектором, що дуже важливо в теперішній екологічній обстановці, а також при наслідках використання променевої терапії у онкохворих.

Дія «Йодіс-концентрату» абсолютно безпечна в будь-якому віці – від грудних дітей до людей похилого віку. Інноваційне сполучення «вода+ йод в йонній формі» є  найріднішою, найлегшою для сприйняття усіма живими клітинами.

А оздоровчий ефект настільки високий, що з’являється надія, не дивлячись  на щорічне погіршення екологічної ситуації, бачити людей істинно здоровими і щасливими. І це не просто слова. Яскравим підтвердженням цьому є  десятки тисяч зцілених, оновлених людських життів. Багаторічна міжнародна практика масового вживання продукції «Йодіс», наукові та  клінічні дослідження засвідчують позитивні висновки  ведучих спеціалістів про її високу ефективність та безпечність (неможливість передозування, відсутність побічних ефектів). До прикладу, за підсумками  2011 року  комітетом Верховної Ради з питань охорони здоров’я , МОЗ, Академією медичних наук України визнано «Флагманом вітчизняної галузі охорони здоров’я» та нагороджено Почесним знаком і грамотою Верховної Ради  «За успіхи в охороні  здоров’я населення України»  Дзержинську міську лікарню (Донецька область), в якій поряд із традиційними лікарськими засобами широко практикувалося застосування продукції «Йодіс» серед пацієнтів  всіх відділень;  неодноразово цей заклад займав 1 місце в рейтингу лікувальних закладів області.

Інститутом ендокринології і обміну речовин ім. В.П.Комісаренко, АМН України вивчався вплив  води «Йодіс» на показники йодного дефіциту в учнів  школи №9 Мінського району м. Києва, Дзержинської міської школи та  однієї із сільських шкіл Житомирської області. Дослідження тривали 12 місяців і охопили біля 1300 школярів віком від 7 до 17 років. Встановлено, що щоденне вживання води «Йодіс» згідно з віковими потребами забезпечує організм мінімально необхідною добовою нормою йоду. Отримані слідуючі позитивні результати:

– в 4,8 рази зростає число дітей з високим рівнем фізичного здоров’я (виконання нормативів на уроках фізкультури);

– на 30% збільшується продуктивність розумових процесів (пам’ять, увага, швидкість реакції, зосередженість тощо);

– у 2,2 рази піднімається якість розуміння;

– у  1,95 рази стає менше помилок у відповідях на тести;

– на 35% покращуються показники психоемоційного тесту;

– у 2-3 рази скорочується у дітей кількість захворювань щитовидної залози, ГРВІ, грип, застудних захворювань ;

спостерігається стійка масова позитивна динаміка у функціонуванні серцево-судинної системи (на 58%), у відновленні зору, слуху, нюху і багато іншого.

За результатами комплексних досліджень Міністерство охорони здоров’я України ще 10 років тому рекомендувало цей продукт всім дітям шкільного віку для щоденного вживання в цілях профілактики дефіциту йоду  (Додаток до Висновку  санітарно-епідеміологічної експертизи  №05.03.02-06/49526 від 01.11.2005 р.). Ще кращі показники були отримані нещодавно при дослідженнях серед школярів  Франції.

Даний продукт ( повна назва – «Сировина для виробництва йодованих продуктів «Йодіс-концентрат» ТУ У 14326060003-98») пройшов всі необхідні випробування, тести, дослідження. Спосіб йодування води  і напоїв отримав міжнародний технологічний патент у м.Женева, Швейцарія, №РСТ/UA, 99/00020 від 22.08.2001 року), патенти  продубльовано  і отримано  сертифікати у багатьох країнах (Великобританія, Німеччина, Туреччина, Ізраїль, Китай, Польща, Росія, Болгарія, Греція, Чехія, Мексика, Канада та ін.). Продукт отримав 5 золотих медалей  на Міжнародних виставках  як краща інноваційна вода з лікувальними властивостями, та  з 2004 року і по сьогодні представлений у щоденному харчовому раціоні сотень тисяч людей 20 країн світу, в тому числі країнах Євросоюзу, Америки і навіть Австралії як передовий продукт для профілактики йододефіцитних  хвороб.  У деяких країнах продукт внесено в загальнонаціональні програми оздоровлення нації, наприклад, у Норвегії.

Насамкінець хочу вам нагадати «золоте правило» фізіології : «Організм – саморегулююча система». Воно на 100% спрацьовує у чистому, збалансованому довкіллі. Наш організм роками намагається максимально ефективно працювати у важких, екологічно несприятливих умовах, подібно генератору економить енергію, направляючи її туди, де вона найбільше потрібна, проте в умовах постійного йододефіциту його можливості не безмежні.

Йододефіцит – це не тимчасове явище, яке можна пережити чи ліквідувати. Це реальна загроза для всіх нас, яка з кожним поколінням все більше поглиблюється. Зупинити цей процес неможливо, оскільки природний стан довкілля вже ніколи не буде первозданним. Але захистити себе і свою родину від численних хвороб , пов’язаних з йододефіцитом, насправді  реально  і доволі просто і доступно всім.

Серед споживачів продукції «Йодіс», жителів нашого району,  уже є багато позитивних відгуків щодо її лікувальної, оздоровчої дії (читайте на сайті газети “Полісся” – polissia.net)  Проте «Йодіс-концентрат» – це не новомодні ліки, як багато хто вважає, це продукт харчування, який при щоденному вживанні вирішує проблему йододефіциту на споживчому рівні, підвищує імунітет і гарантує вам здоров’я.

Відрадно, що саме Камінь-Каширський – перший  і єдиний районний центр Волині, який є одним із офіційних представництв споживчого товариства «Йодіс-К».

 Людмила БЛІНОВА,  учасник Міжнародної  програми «Вирішення проблеми  йододефіциту».

 

ВІДГУКИ 

Із «Йодіс-концентратом» вже 4 місяці. Зникли постійні головні болі, протягом 3 останніх місяців не міряю тиск,  бо немає потреби, а раніше тиск часто був високим. Літом легко перенесла жару. Стало легше дихати, пройшла задишка.

Шиліпук К.С., 76 р., с.Полиці.

 

За півтора місяця при вживанні «Йодіс-Селену» і «Йодіс-календули» перестало вилазити волосся і укріпилися нігті, у внуків  протягом двох днів пройшла ангіна, у  однорічної правнучки без температури і болю прорізався черговий зубчик.

Коник Г.М., 66 р., м. Камінь-Каширський

 

Через 3 місяці вживання «Й-К» розмір вузлів зменшився із 6,5 мм до 4,2 мм (д-з вузловий зоб).

Гаврилюк Л.Т.,50 р., с.Сошичне.

 

П’ємо «Й-Концентрат» 6 місяців.  Дуже піднялись фізична активність, настрій. Головні болі вже давно не турбують, заспокоїлись нерви, зникло за-твердіння у грудях. Найбільше радіє 14-річний син – він за короткий період дуже підріс, у дочки (11 років) нормалізувався гемоглобін крові.

Наталія Іванівна, 39 р., с. Пнівне.

 

З вересня 2015 із «Йодісом», дуже задоволена – пройшла хронічна втома, піднялась працездатність, майже не болять ноги. Працюючи в ательє, можу чітко відзначити підвищення гостроти зору.

Раїса Д.,  50 р., с.Підцир’я.

 

Протягом перших 3 тижнів  прийому «Й-К» схудла на 8 кг, значно піднявся настрій, активність. У сина нормалізувались аденоїди, пропало нічне хропіння.    Відбілились веснянки, стала більш пружна шкіра, навіть зморшок менше.

Людмила К., 35 р., с. Ворокомле.

 

Результатів багато: зникли з рук бородавки, жовта пляма на оці, вирівнявся тон шкіри, нормалізувалась робота кишків-ника,   покращилась структура нігтів і шкіри, з’явилась легкість у рухах, ніби повернулась молодість.

Алла М., 56 р., м.К.-Каширський.

 

Стабілізувалась температура (була постійно 37,5), зменшились судоми і болі в ногах, пройшли хронічні закрепи. Приймаю «Й-К» та «Й-Селен».

Онкохворий, 60 р.,  с.Личини.

 

«Йодіс»  вживаємо всією сім’єю з липня 2015 року і  швидко побачили результат: перестали шаруватися нігті, у період менопаузи часто «кидало в жар», зараз стан набагато кращий. У чоловіка покращився сон, він  майже забув про свою печію. У дочки грудна дитина, молока не вистачало, коли стала пити «Й-К», його стало більше і кращої якості, дитина стала більше наїдатися. Дуже дякуємо виробникам за таку чарівну воду.

 Людмила К., 49 р., м. К.-Каширський.

 

5 років не могли завагітніти. 4 місяці з чоловіком пили «Й-К» і «Й-Селен». Чекаємо дитину. Дякуємо Богу, що є такий продукт.

Ірина Ч., 28 р., м.Луцьк.

 

Був вузловий зоб, вузли стали дуже давити. Через хронічне  запалення сідничного нерва без обезболюючих таблеток не могла заснути, навіть вночі часто «хапав корч». У результаті безконтрольного прийому ліків «посадила» шлунок – гострий ерозивний гастрит. У Луцьку прописали «Йодомарин» і ліки для шлунку, але замість них я почала пити «Йодіс-концентрат» (70мг/дм3) по 2-3 норми. Через півроку на УЗД підтвердили, що  шлунок повністю здоровий, вузли зменшились.    Набагато більше працюю на городі, ні ноги, ні спина не турбують, про таблетки забула.

Раїса В., 63р., м.К.-Каширський.

 

«Який був і який став –це небо і земля». Цукровий діабет, аритмія, аденома, задишка, високий тиск – по кож-ному із цих пунктів є результати, у які я сам не відразу повірив. Цукор інколи «срибав» до 20-22 ммоль, зараз -5-6, тиск в нормі, задишка пропала, за серце тепер не так страшно. З’явились сили і бажання працювати.

Олександр В., 68 р., м.К.-Каширський.

 

Інвалід дитинства  (ДЦП, когнітивна недостатність). Протягом лише 2 місяців спостерігається зростання зосередженості, нервової врівноваженості, покращилась пам’ять, легше дається навчання.

Галина Ю., 40 р., вчитель, м.К.-Каширський.

 

Уже 20 років  хворію на  псоріаз. Після 3 місяців щоденного вживання «Йодіс-концентрату» (70 мг/дм3) і «Йодіс-Селену» зуд припинився, пройшло почервоніння,  нових висипань немає, в деяких місцях  «псоріатичні бляшки» зникли.

Наталія М., 40 р., с. Нуйно.

 

«Йодіс» вживаємо всією сім’єю 3 місяці. Опіки, порізи, прищі – за допомогою «Йодіс-календула-спрею» легко і швидко все проходить.  Чиряки на спині і шиї за 2 дні присихали , зникали, а ті, що не бризкали, довго і з болями заживали.

Олег Ш., 16 р., с.Полиці.

 

Майже рік із «Йодісом». Не хворіли на грип і застуди, через місяць від початку прийому перестало боліти коліно, яке турбувало понад 7 років. Зараз дуже багато працюю і не втомлююсь, незважаючи на свої роки; піднявся апетит. У невістки розсмоктався соляний горб.

Багнюк Т.О., 71 рік, с. Пнівне.   

 

У 7-річної дитини була гнійна ангіна, температура. Після першого ж застосування спрею температура впала, дитина спокійно спала ніч. Наступного дня після багаторазового  бризкання  почервоніння пройшло, до вечора від ангіни не залишилось і сліду.                                                                                  Оксана Г., 38 р., с.Підріччя.

 

За допомогою «Йодіс-календули-спрею» забула про постійні проблеми з горлом, застуди.

Аліна П., 16 р., с.Житнівка. 

 

У  10 -місячної дитини за 2 дні зник стоматит, без температури і болю прорізався  перший  зубчик.

Мама Діани П., с.Полиці.

 

 

Біль в горлі, кашель, температура і нічого не допомагало. Врешті пропав голос. Поставили діагноз –ларингіт і виписали гору ліків, пообіцяли видужання, але тривале. Сестра із Личин передала «Й-К-Спрей». Я в аптеку не пішла, через кожні півгодини бризкала спреєм.  Протягом доби голос повернувся.

Неллі З., 45 р., м.Луцьк.    

 

 

Неймовірна дія «Йодіс-календули спрею»:

підліткові прищі на обличчі 16-річної дочки пропали протягом 5 днів.  Щодня після чистки зубів бризкаємо всі в рот, при перших відчуттях вірусних інфекцій – ще і в ніс. Якось непомітно зникли зубні камені.

Ірина К., 36 р., м.К.-Каширський.

 

Протягом двох тижнів безуспішно мастила «заїду» маззю, рекомендо-ваною лікарем, рана ятрилась і збільшилась до розмірів 2-копієчної монети.  Зрошувала «Й-К-спреєм», за першу ніч заїда присохла, ще за 3 дні-зникла.

Алла Б., 20 р., м.К.-Каширський.

 

 

У п’ятирічного  сина почалась вітрянка, з’явилась  висипка по всьому тілу. Почали обприскувати «Й-К-спреєм», до вечора прищики перестали чесатися, до ранку посвітлішали, їх стало менше. Протягом 4 днів вітрянку ми подолали.

Руслана М.,30 р., м.К.-Каширський.

 

Від застуди до запальних  процесів  у трахеї. При глибоких вдихах  відчувався біль в грудях, піднімалась температура.  За порадою знайомої, випила гарячого чаю з медом і відразу за ним – 50 г «Йодіс-Календули». До ранку всі симптоми зникли.

Світлана Т.,36 р., с.Грудки.                   

Кращих заживляючих засобів, ніж «Й-концентрат» і «Й-К-спрей» мабуть, немає.  Будь-які пошкодження шкіри швидко і легко заживають, без нагноювання і сухих «вавок».  Йодіс ще і обезболює. Найбільші враження- коли на місця опіку, глибокого зрізу нігтя  покладено компреси, -миттєво зникала біль ,  шкіра відновлювалась, через дві години на місці опіку не було навіть почервоніння, а ніготь швидко відріс.

Порізи зростаються так, ніби «затягується»  замочок, не залишаючи ніякого шраму чи будь-якого  сліду.

Людмила Б., 42 р., м. Камінь-Каширський.

 

Під час походу до стоматолога мені зняли коронки і вирвали зуб. Замість обіцяного місяця для загоювання рани завдяки «Й-К-спрею» вдалося пришвидшити цей процес до півтора тижня (зрошувала десну по кілька разів на день).

 Марія П., 52 роки, с.Раків Ліс.

 

За допомогою «Йодіс-календули-спрею» зник чорний наліт на зубах.

Наталія І., 40 р., с.Личини.

 

Сім’єю відпочивали на морі. «Згоріли» ті, хто не  змазував шкіру «Йодіс-концентратом», проте завдяки «Й-К» дію сонячних опіків вдалося  нейтралізувати.

Олена К., 28 р., м.Ковель.

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *