Незалежна громадсько-політична газета

Майдан забути неможливо

сНа шляху до незалежності український народ  часто втрачав своїх найкращих синів і дочок. У цьому жертовному списку навічно вкарбували свої імена і Герої Небесної Сотні.

«Рости, живи і пам’ятай» — такими словами було розпочато лінійку пам’яті, присвячену  Героям новітньої історії. Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддали сою молодість і життя, присвячувався захід.

Всі присутні переглянули відеопрезентації «Ангели Майдану», «Загиблим воїнам присвячується»,  в скорботі схилили  низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час 21 століття.

Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і донькам, а ті — своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2014 на граніті і бруківці Майдану. Цей сум — не просто свічка, яку можна поставити десь на згадку. Щемить серце, болить душа. Та слава героїв невмируща! Майдан забути неможливо.

Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони житимуть вічно в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають». А вшанування пам’яті — це не просто наш священний обов’язок, це наша шана, гордість за справжніх героїв. Вони в нашому серці назавжди. Їхні душі героїчним жовто-блакитним  полум’ям горять. А ми повинні жити гідно, щоб святу Небесну Сотню нізащо ніколи не забути.

Не дамо пам’яті застигнути, забронзовіти. Допоможемо пам’ятати іншим — друзям, родичам, сусідам…

Валентина Степанюк,

заступник директора з виховної роботи

ЗОШ І-ІІІ ступенів села Видерта.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *