Незалежна громадсько-політична газета

Марія Шевчик – кращий культпрацівник Волині

сПрацівник культури – це професія від Бога, адже він повинен не лише володіти творчим хистом, а й вміти поєднувати, здавалося, непоєднуване: сімейне і сценічне життя, постійно залишатися у русі та водночас зберігати вогнище домашнього затишку. Одним словом, бути справжнім універсалом, який вміє зробити все, до чого лише торкнеться рука.

 

Наприкінці минулого тижня п’ятірка таких ось “відчайдухів” зібралася у Луцьку, аби визначити, а хто ж із них найкращий? Тут, на сцені обласного театру ляльок, відбувся заключний етап конкурсу професійної майстерності серед творчих працівників сільських клубних установ “Мій край – моя земля”.

Зокрема, в ході регіональних змагань до фіналу потрапили художні керівники та завідуючі клубів Любешівського, Ківерцівського, Горохівського, Луцького районів, а також представниця Камінь-Каширщини, директор будинку культури села Ворокомле Марія Шевчик.

У підсумку саме пані Марії дісталася перемога. Судді та глядацький загал високо оцінили вміння учасниці триматися на сцені, неповторне почуття гумору, а ще професійні таланти, особливо кулінарний. Адже на конкурс Марія Василівна завітала з власноруч приготованою апетитною випічкою. За її словами, старається бути справжньою господинею, “щоб чоловік із хати не вигнав”. Вітаємо!

Додамо, що разом із Марією Шевчик на одній сцені виступили також фольклорний гурт “Горлиця”, багаторічним керівником якого вона є, а ще сімейний колектив “Родинонька”. Зачаровувала слухачів красивими вокальними партіями і збирачка народних пісень Ганна Павляшик. А у фойє театру відбулась виставка майстрів народно-ужиткового мистецтва, де поруч із іншими були представлені роботи ворокомлівських майстрів, зокрема родини Шпанчуків. Художнім прологом до конкурсної програми стало дефіле волинського автентичного одягу. Камінь-Каширщину в традиційному Ворокомлівському вбранні представляла методист з хореографії районного будинку культури Діана Котоман.

Підготував

Олександр ПРИЙМАК.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *