Незалежна громадсько-політична газета

Держава передбачила у 2016 році 894 млн. грн. на програму відшкодування “теплих” кредитів, – Геннадій Зубко

Держава передбачила у 2016 році 894 млн. грн. на програму відшкодування "теплих" кредитів, - Геннадій Зубко

Державна програма «теплих» кредитів показала свою ефективність у минулому році, відтак її було продовжено і на 2016 рік. Це реальний інструмент для громадян  заощадити на оплаті комунальних послуг. Про це сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко на брифінгу в четвер, коментуючи прийняття відповідної постанови Кабінету Міністрів України.

«Фінансування програми збільшено з Державного бюджету  до 700 млн. грн. Також з минулого року перейшли 169 млн. грн., які будуть використані в цьому  році», – розповів Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр України додав, що в Держбюджеті на 2016 рік передбачено 3 млрд. грн. на Державний фонд регіонального розвитку, 1 млрд. грн. – на субвенцію для підтримки об’єднаних територіальних громад, 194 млн. грн. – для соціально-економічного розвитку окремих територій. Ці кошти можуть спрямовуватися на інфраструктурні проекти, серед яких і проекти з енергоефективності.

Урядовець нагадав, що механізм відшкодування «теплих» кредитів передбачає компенсацію частини суми кредитів в 20% – для громадян на придбання негазових котлів, 30% – для громадян  на енергоефективні заходи та 40% – для ОСББ на енергоефективні заходи. Держава також передбачила компенсацію  у 70% на відшкодування кредитів для субсидіантів.

«Збільшення розміру компенсації для субсидіантів покращило ситуацію із залученням кредитів ОСББ, які отримали більше можливостей заохочувати мешканців будинків брати участь термомодернізації», – пояснив він.

Геннадій Зубко додав, що в продовження державної програми «теплих» кредитів сьогодні вже прийнято 81 місцеву програму відшкодування кредитів для населення та ОСББ, а ще понад 120 розробляються.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Інформація із сайту Камінь-Каширської райдержадміністрації

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *