Незалежна громадсько-політична газета

Їм аплодували Колодяжне і Луцьк

с1А чи знаєте ви, хто на Волині краще від усіх читає твори Лесі Українки? Знайомтеся, ось вони — наші милі дівчатка, учениці НВК №2 міста Каменя-Каширського. Саме ці юні таланти підкорили область майстерністю декламування творів відомої волинської поетеси на конкурсі, що проходив з нагоди 146-річчя від її дня народження.

Тіна Струналь та Ольга Птачик – вихованки Людмили Пугач.
Дівчатка після перемог на районному рівні виступали на обласних конкурсах: Тіна — в Луцьку, а Оля — в Колодяжному. Обидві шанувальниці творчості Лесі Українки продемонстрували солідний рівень підготовки та здобули перші місця.
Читаючи досить непрості твори письменниці, вони наче провели усіх слухачів тими стежками, якими ходила Леся, допомогли поринути в минуле і відчути, що надихало її на творчість. У Колодяжному Оля, учениця 8-А класу, мала 16 суперників у своїй віковій категорії.
— Вони продемонстрували справді високий рівень підготовки. А тому вразити журі було набагато складніше, — говорить Оля, яка читала твір «І ти колись боролась, мов Ізраїль».
Тіна, учениця 4-В класу, також зазначає, що суперники в Луцьку були серйознішими.
— Я читала твір «Метелик». Намагалася дотриматися всіх настанов Людмили Володимирівни, і все вдалося, — задоволена четвертокласниця. Це дівча вже тепер мріє стати журналістом: вважає, що свою допитливість зможе реалізувати лише у цій професії.
Коли ж запитую у дівчат, що ж зіграло головну роль у їхніх перемогах — талант чи праця— вони в один голос стверджують, що, звичайно, праця.
— Мені здається, моя перемога десь на відсотків десять залежала від таланту і на всі 90 — від настанов учителя, — говорить Тіна.
— Людмила Володимирівна вчила нас розуміти і відчувати твір, пропускати слово автора крізь свою душу, — каже Оля.
Зрештою, для того, щоб переконати компетентних суддів, слухачів, дівчатка готувалися кілька тижнів. І коли на районній сцені їм це вдалося, робота на тому не скінчилася. Тож вже на обласних конкурсах вони підтвердили свою майстерність. На сцені емоційне розкриття образу вони підсилювали жестами, мімікою та костюмами.
Тетяна Приходько.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *