Незалежна громадсько-політична газета

Рятувальники вчилися гасити пожежу в школі

с1Бійці 8-ої державної пожежно-рятувальної частини міста Каменя-Каширського відпрацювали комплекс дій із ліквідації пожежі у шкільному приміщенні.

Загальновідомо, що порятунок людини у будь-якій надзвичайній ситуації — благородний, відповідальний і, водночас, небезпечний і складний шлях для тих, хто за покликом серця обрав професію рятувальника. Багато знань і навичок працівники служби надзвичайних ситуацій здобувають на різного роду практичних заняттях.
Для прикладу, минулої п’ятниці бійці державної пожежно-рятувальної частини №8 міста Каменя-Каширського взяли участь у щорічних тактико-спеціальних навчаннях, які відбулися на базі міського навчально-виховного комплексу №1. За легендою, в приміщенні освітнього закладу трапилася несподівано пожежа. За лічені хвилини до місця виклику прибули рятувальники. Силами працівників служби надзвичайних ситуацій було завершено евакуацію дітей та персоналу школи із небезпечної зони, а також проведено гасіння пожежі та порятунок потерпілого. За задумом, через сильне задимлення у приміщенні рятувальники працювали у кисневих масках.
Після завершення навчань працівники служби порятунку, зокрема, провідний фахівець Камінь-Каширського райвідділу Служби з надзвичайних ситуацій Віталій Мартинюк та заступник начальника державної пожежно-рятувальної частини №8 Олександр М’якота розповіли школярам та вчителям, як діяти у випадку надзвичайних ситуацій такого характеру. Також учні мали можливість оглянути техніку, на якій працюють наші вогнеборці.
Олесь Федорович. Фото автора.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *