Незалежна громадсько-політична газета

Осівчани живуть надією на нову школу

Тиждень, що минає, для жителів села Осівці позначений важливою подією. Цієї миті тут чекали майже три останні десятиліття. Минулого вівторка голова облдержадміністрації Володимир Гунчик разом з учнями місцевої школи у присутності керівників районної влади, жителів села, духовенства заклав капсулу з посланням нащадкам у фундамент майбутньої школи, що стала мрією багатох поколінь. Правда, фундамент — це ще не повноцінна будівля, не школа. Бо так само на зорі української незалежності, а, може, й раніше, вже заклали один підмурівок під новий загальноосвітній заклад. Але впродовж десятиліть він так і залишився своєрідним свідком чи то безсилля, чи то байдужості кожної наступної влади, що змінювала одна іншу. Цього ж разу, є надія, осівчани отримають нову школу. Вони її вистраждали своїм терпінням і щоденним страхом за життя і здоров’я дітей, яким доводиться вчитися в аварійно небезпечних приміщеннях, названих корпусами школи.

f6f60bca57a307b0a8335b4c2aabc72c_XL

Нову загальноосвітню школу планують збудувати у стислі терміни — за два роки. На спорудження закладу, згідно з попереднім кошторисом, знадобиться приблизно п’ятдесят мільйонів гривень. Виконавцем будівельних робіт визначено підприємство “Житлобуд — 2” з Луцька.

Цього дня Володимир Гунчик також оглянув здану в експлуатацію новозбудовану з асфальтовим покриттям дорогу по вулиці Ватутіна, взяв участь в урочистому відкритті клубу в селі Підріччя, проінспектував роботи з реконструкції приміщень та прилеглих територій котельні під спортивну залу із важкої атлетики, а також колишнього кінотеатру «Батьківщина», оглянув відкриту минулоріч школу у селі Житнівка.

Наш кор.

Фото із сайту kamadm.gov.ua

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *