Незалежна громадсько-політична газета

Віра в Бога і милосердя єднають життя

DSC_0111...Різдвяні благодійні дійства вже стали доброю традицією для нашого міста. Ось і цього року в дні різдвяних свят у районному будинку культури вже втретє духовні отці району УПЦ зініціювали доброчинну різдвяну акцію — концерт, кошти від якого будуть передані знедоленим дітям — сиротам та тим, татусі яких загинули в АТО за Україну.
Організатори добре подбали, аби концертна програма була змістовною та запам’яталася надовго. Вона включала колядки, щедрівки, віншування, духовні твори та інсценізацію релігійного й, зокрема, різдвяного змісту. Особливо запам’яталися виступи церковних хорів з сіл Раків-Ліс, Мельники, Клітицьк та Качин. Глядачів віншували своїми неперевершеними автентичними голосами парафіяни Свято-Михайлівського храму села Гута-Боровенська — фольклорний колектив “Приданки”, який минулоріч був відзначений нагородою телепрограми “Фольк-Мюзік” Першого Національного. Окрім того, свою майстерність, талант гри на бандурі дарували присутнім учні-хористки Петро-Павлівського храму села Підцир’я, викладачі школи мистецтв Галина Триндюк, Людмила Костючик та Станіслав Козік.
Змістовно доповнив концертну програму виступ народного аматорського ансамблю “Родовід”, появу якого на сцені глядачі зустріли гучними оплесками. Не обійшлося на святі духовного співу і без традиційно різдвяного дійства, зокрема вертепу. Майстерно біблійний сюжет відтворили вихованці недільної школи Свято-Георгіївського храму села Черче.
Завершальним акордом заходу став виступ хору духовенства. Після співу колядок священики разом із усіма присутніми виконали “Вічная пам’ять…” полеглим захисникам України, Героям “Небесної Сотні” та всім спочилим від віку в мирі… Далі пролунало традиційне “Многая літа” всім живим, та тим, хто продовжує славні традиції благодійництва, допомоги, підтримки інших.
Після щирої подяки усім, хто долучився до благородної справи збору коштів для знедолених дітей, отець Стефаній оголосив підсумок акції. Загалом того для було зібрано 11 тисяч 906 гривень. Щоправда, сума не є остаточною. Адже, як повідомили священики, збір коштів не завершено, адже є ще чимало охочих зробити свою пожертву на благо спільного діла.
— Давайте оглянемося навколо, адже поруч стільки стражденних, котрим потрібна допомога не лише на Різдво, а і щодня. Нехай кожна людина віддасть часточку своєї душі нужденному ближньому — і світ стане кращим. Давайте творити добро! Будьмо милосердними до ближнього свого, — закликав благочинний Стефаній.
Олесь Федорович.
Фото Андрія ЛітвінчукаDSC_0001...
DSC_0036...DSC_0020...DSC_0119...

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *