Незалежна громадсько-політична газета

Інна Зінчук: «Піснею підтримую тих, кому випала честь боронити життя українців»

unnamed (2)Вчора у Центрі культури та дозвілля Каменя-Каширського свою витончену манеру виконання пісень презентувала уродженка села Брониця, заслужена артистка України Інна Зінчук.

Творчий доробок молодої співачки налічує близько сотні пісень, серед яких є відомі перлини світової класики, українські народні та естрадні твори. Родзинка репертуару вокалістки — її авторські ліричні композиції. Попри насиченість співочо-театрального життя, обдарована виконавиця не втрачає зв’язків з малою батьківщиною. Цього разу зустріч із земляками Інна Зінчук влаштувала публічно ще й з корисною метою, аби в рамках благодійного концертного туру зібрати кошти для Збройних сил України. За лаштунками співачка поділилася з «Поліссям», як вдається займатися творчістю та бути ефективною у волонтерстві під час боротьби українців з російською ордою за свою волю та незалежність.

unnamed— Війна застала мене в період гастролей у Миргороді. Напередодні запланованого концерту я відчувала невідому раніше мені тривогу в серці. Тож, коли почалася повномасштабна війна, відверто скажу, що розгубилася і втратила будь-яку мотивацію та натхнення до написання текстів пісень. Упродовж тривалого періоду я взагалі не могла зронити жодного рядка пісні вголос. Навіть не припускала, що стану корисною у найважчий момент для всіх українців, використовуючи свою діяльність. Водночас маю досить багато друзів і добрих знайомих, які за покликом душі пішли до війська і їхні поради та настанови щодо можливості підтримки солдатів, власне, за допомогою творчості, стали для мене стимулом змінити ставлення до сьогодення. Так, піднімаючи моральний дух Сил оборони та цивільних, ми з командою організували концертний тур. Особливо ефективним є те, що завдяки виступам нам вдається забезпечити наших захисників необхідним на фронті спорядженням, часто дороговартісним обладнанням. У концертній програмі поєдную патріотичний репертуар із відомими класичними творами, експериментую із виконанням зарубіжних композицій. Нові авторські пісні військової тематики якраз у процесі створення, — розповіла співачка.

У 2018 році Інна Зінчук отримала звання заслуженої артистки України. На той час у свої 22 роки вона була наймолодшою володаркою титулу в нашій державі. Маючи досягнення у вокалі, пані Інна здобуває акторську майстерність та досвід у театрі «Свічадо». Його колектив виступає з виставами доброчинного напряму, а відтак, виручені кошти із продажу квитків також спрямовують на підтримку армії.

Після гостинного прийому у Камені-Каширському в рамках благодійного туру співачка відвідає Трускавець. Не виключає можливості відновити гастролі за кордоном, де на концертах зі своїми авторськими композиціями ще до війни її радо зустрічали українські іммігранти.

Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *