Незалежна громадсько-політична газета

Як розрахуватися в магазині картою або зняти готівку, якщо нема світла?

Через пошкодження енергетичної системи внаслідок масованих ракетних обстрілів рашистами в українців виникли труднощі за відсутності світла при здійсненні безготівкових розрахункових операцій у закладах торговельної мережі, а також знятті готівки у банкоматах.

unnamed

Фото ілюстративне

 

На сьогодні в Україні запустили програму, що дозволяє швидко та без зайвих витрат здійснювати оплату послуг, товарів тощо безконтактно за допомогою додатку на смартфоні. Для цього потрібно скористатися сервісом TAP to Phone. Це технологія, що перетворює сучасні смартфони або планшети на базі операційної системи Android, оснащені NFC-чіпом, на повноцінний POS-термінал. Опція зручна як для покупців, так і власників торговельних мереж. Усього лише потрібно представникові бізнесу мати згаданий смартфон, а клієнтові — картку з чіпом або наявний додаток Приват-24 в телефоні.
Як зазначила керівниця Камінь-Каширського відділення Приватбанку Людмила Фринас, інформацію та роз’яснення щодо встановлення даного додатку представники бізнесу можуть отримати, звернувшись безпосередньо до філії фінустанови. Інноваційне рішення дозволяє підприємцям прийняти платіж за допомогою смартфона без необхідності встановлювати термінал. Проте слід зауважити, що власникам айфонів у цьому сенсі не поталанило, позаяк смартфон американського виробника не підтримує сервісу TAP to Phone. Поряд із цим, пояснила Людмила Фринас, невдовзі роботу банківського відділення підсилить потужний генератор, а відтак проблема готівкових чи безготівкових операцій відпаде сама собою.
Тим часом, якщо за умови повного блекауту комусь знадобляться готівкові кошти, то їх можна зняти у касі будь-якого магазину в сумі до шести тисяч гривень. Крім того, таку послугу надають заклади аптечної мережі, автозаправочні станції.

Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *