Незалежна громадсько-політична газета

У Камені-Каширському наводять лад на центральному кладовищі

Роблять це спільними зусиллями місцевих жителів та комунальних служб.

IMG_20221128_130559Часто від містян доводилося чути зауваження щодо захарещеності центрального цвинтаря. А виглядає воно недоглянутим передусім через зарості акації, які активно розповсюджуються. Крім того завжди неприємне враження викликають купи сміття попід парканом, що з’являються тут після прибирання людьми могил своїх рідних.

Тож у міській раді вирішили нарешті змінити ситуацію. Міський голова Віктор Пась ініціював зустріч із представниками релігійних громад міста, на якій обговорили долучення громадськості до прибирання кладовища. Відтак у визначені дні усі зійшлися та взялися до діла разом із працівниками Центру безпеки громадян Камінь-Каширської міської ради.
— Ми задіяли свою комунальну техніку, а також забезпечили пальним іншу, що залучалася до роботи, і за два дні вирізали та вивезли дрібні зарості з усього кладовища. Згодом вирішимо питання з видаленням великих дерев. Наразі тривають роботи зі встановлення паркану, —конкретизує керівник Центру безпеки Петро Герасимик.
Зазначимо, що на одній із сесій міська рада виділила з бюджету на паркан для кладовища 100 тисяч гривень, яких вистачить лише на частину огорожі вздовж однієї з вулиць. Роботи з її встановлення розпочалися. Загородити кладовище мають намір з двох сторін — вздовж вулиць Гагаріна та Шкільної. Якщо погода дозволятиме, то до кінця року, за словами Петра Герасимика, із завданням справляться.
— Крім того ми розглядаємо можливість підведення до кладовища води. Люди висловлюють потребу в цьому, тож старатимемося питання вирішити. Обдумуємо також облаштування спеціальних місць для винесення сміття з кладовища. Щоб це не відбувалося хаотично і щоб не виникало проблем з його вивезенням, — зауважує міський голова Віктор Пась.
Але щоб порядок на кладовищі зберігався, у міській раді кажуть, люди повинні його підтримувати. І разом з тим дотримуватися порядку захоронень. Мовляв, і це впливає на охайність кладовища. Зараз у міськраді беруться за розробку відповідного положення, яке б врегулювало ці питання. Та закликають краян вже погоджувати місце нових захоронень із Центром безпеки громадян.
— З ініціативи військкомату на кладовищі відвели місце під алею для поховання загиблих захисників. Звісно, краще б більше ніхто не гинув, але сьогодення таке, що говоримо і про це. Тут вже поховані Микола Цюрик, Олег Ліпич, Володимир Деркач, — додає Віктор Пась.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ, ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *