Незалежна громадсько-політична газета

До 250 тисяч гривень на власну справу

Такою пропозицією держави може скористатися кожен охочий

Втім попри те, що ця ініціатива держави підтримати громадян у створенні чи розвитку їх бізнесу по-суті не нова, жителі Камінь-Каширщини нею ще не скористалися. Принаймні таку інформацію журналістам «Полісся» надали у Камінь-Каширському центрі зайнятості.
Фахівці установи кажуть, що наразі лише три сотні жителів Волині подали заявки на отримання фінансової допомоги для започаткування бізнесу та розвитку підприємництва. Але позитивну відповідь отримало менше чотирьох десятків. Серед них є ініціативи із сусідніх Ратнівщини, Ковельщини, Маневиччини. Проте поки що немає з Камінь-Каширщини.

originalЦілком імовірно, що хтось із жителів Камінь-Каширської чи Сошичненської громад також хотів би скористатися державною підтримкою. А тому зауважуємо, що ще можна подати відповідні заявки. Чергова хвиля їх прийняття, як зазначають у Камінь-Каширській районній філії Волинського обласного центру зайнятості, триває. Важливо правильно підготувати документи і подати бізнес-план із прозорими очікуваними результатами його реалізації. Цільове призначення проєкту має відповідати вимогам надання мікрогранту.
Варто також звернути увагу на те, що головною умовою надання гранту є створення робочих місць. Від цього залежить і його розмір.
Так, отримати можна до 150 тисяч гривень за умови створення 1 робочого місця на весь період надання гранту або до 250 тисяч гривень за умови створення 2 робочих місць на термін дії програми. Тобто підприємець повинен буде здійснювати свою діяльність протягом не менш як 3 років та сплачувати до бюджету податки, зокрема, за працевлаштованих робітників.
— Використати ж кошти можна буде на придбання обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, орендну плату за нежитлове приміщення, лізинг обладнання. А для участі в програмі необхідно подати такі документи: заяву на отримання мікрогранту та бізнес-план щодо створення нового або розвитку діючого бізнесу. Зробити все це можна самостійно на порталі diia.gov.ua. Для цього потрібно зареєструватися або авторизуватися в кабінеті громадянина, заповнити онлайн-заявку, прикріпити бізнес-план, підписати електронним підписом та відправити, — консультує Лілія Дзямко.
Якщо ви потребуєте більше інформації, то можете звернутися до Камінь-Каширської районної філії Волинського обласного центру зайнятості.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *