Незалежна громадсько-політична газета

Україно, наша мати, годі кращу нам знайти

1Неділя, 5 червня, у Ворокомле була позначена цікавими заходами: молодь уболівала за свою команду під час футбольного матчу між збірними нашого села та Видричів, батьки учнів стали учасниками конференції, що відбулася в школі. А після цього усі відпочивали в будинку культури, де проходив творчий звіт учасників художньої самодіяльності. Літературно-музична композиція “Ми всі діти твої, Україно” ніби підсумувала ціну миру на нашій землі. Адже весь концерт, у якому взяли участь сільські аматори сцени від наймолодших — вихованців дитсадка, до бабусь був із присмаком гіркоти втрати через війну, яка забирає молоді життя.

Хвилюючі віршовані рядки про Україну, єдину, неповторну нашу землю, звучали з вуст ведучих Наталії Губчик та Ольги Рокун, вчителів школи О.О. Тарасюк та В.В. Костючик.

Пісенні шедеври українського мелосу, сучасних авторів на патріотичні теми, про одвічні мирські цінності, вірність роду і народу, пошану до сімейних традицій виконували Катерина Остапчук (“Моє село”), Катерина Шевчик (лемківська пісня “На вигоні”), дует М.В. Шевчик та С.А. Шуміка (“Біля тополі” та “Ой чого ж ти, мамо”). Гармонійно вплелося в композицію обрядове дійство “Ой зібралась родина та й до мене на хрестини”, представлена фольклорним колективом “Горлиця”. “Горлиця” — це перлина народних традицій, безсмертя коду нації. Ніби відлунням здійснення побажань на “хрестинах” став виступ діточок із садочка (керівник Ковальчук М.В.).

P1250303

Традиційно на сцені беруть участь сімейні колективи. Бурхливими оплесками зустрічав зал сімейне тріо Остапчуків — маму Ларису та її доньок Катерину і Ангеліну — із піснею “Мої батьки — два голуби сизенькі”. По-сучасному на концерті сприймалась вокально-хореографічна композиція “Україні є що берегти, Україну є кому оберігати” (керівники Костючик Л.М. та Остапчук Л.В), яку виконали на високому патріотичному рівні учні школи. У залі були присутні учасники АТО, родичі тих, хто зараз оберігає нашу Україну на її східних кордонах.

P1250352

А на сцені — їхні діти, які в піснях і віршах мріють про мирне небо, про європейський рівень розвитку нашої держави. Фінал концерту — зал стоячи аплодував. Вокальна група учнів виконувала пісню “Ми діти твої, Україно” — і на сцену пішли всі учасники цього дійства, всі разом виконали заключну пісню “Україно — наша мати”.

Щирі слова вдячності за неповторні емоції, почуття, переживання та віру у перемогу над ворогами України висловили учасникам  сільський голова Віра Петрівна Тютях, начальник відділу культури РДА Євгенія Кіндратівна Сидорчук, депутат Іван Киричик, а також односельчани.

3
P1250371

P1250356

P1250331

P1250396    2

Ольга Шумик, вчитель-пенсіонер, 

с. Ворокомле.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *