Незалежна громадсько-політична газета

Сотні кілограмів їжі на фронт приготували діти

Немає  у Камінь-Каширському районі громади, яка б не долучилася до допомоги нашим воїнам та людям, котрі через обстріли російського агресора позбавлені будь-яких засобів існування, змушені переховуватись у бомбосховищах. Одними з перших, хто розгорнув потужний фронт із виготовлення продукції, стали віряни церкви християн євангельських у селі Седлище.

unnamed (2)Прикметно, що на волонтерській кухні тут задіяно більше ста двадцяти дітей віком від 14 років, які куховарять без примусу, а виключно з особистої ініціативи. Юні кулінари випікають різноманітні кондитерські смаколики, що можуть зберігатися довше.

Як розповів пастор релігійноі громади Петро Карпович, загалом у постраждалі від війни регіони вдалося відправити десятки тонн продовольства.

— Спочатку наші юні господині виготовляли заморожену продукцію, напівфабрикати. Але згодом ми зрозуміли, що люди, які втратили домівки, не мають води та світла, не спроможні зварити їжу. Відтак виникла потреба у виготовленні консервацій. Це, зокрема, супи, каші, тушонки. До нашого волонтерського пункту щодня приносять провізію мешканці села, маємо спонсорів, хто надає транспорт, співпрацюємо з іноземними партнерами. Гуманітарну допомогу в гарячі точки доправляємо самостійно, — зазначив Петро Денисович.

unnamed (1)Кілька рейсів седлищани здійснили в Київську область, а також у напрямку Луганщини. Вантажі з продовольством скерували, крім того, в найбільш постраждалі райони Харківщини.

Леся МІНІБАЄВА,

село Седлище.

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *