Незалежна громадсько-політична газета

Анна Корецька перемогла в літературному конкурсі

Визначили переможців обласної літературної вікторини «Лесю, Лесю, легенда вічна», присвяченої 150-річчю від дня народження славнозвісної поетеси Лесі Українки, серед юних волинян, читачів-учнів 1-9 класів. Школярі закладів освіти нашого району —  у числі переможців та призерів.

нагородження 29 листопадаУ конкурсі, який проходив протягом січня-жовтня 2021 року, брали участь читачі у двох вікових категоріях: учні 1-4 класів та 5-9 класів. На розгляд журі надійшло 77 відповідей до вікторини, котрі користувачі бібліотек доповнили малюнками, вишивками, розробками, виконаними у різних техніках. Днями відбулося нагородження.
«Метою вікторини є популяризація української мови та літератури, залучення підростаючого покоління до художнього слова, мотивація до поглибленого вивчення творів письменників та біографічних посібників про них. Наприклад, учасниця із Каменя-Каширського досліджувала, яким чином із поетесою Лесею Українкою пов’язане село Запруддя нашої громади», — розповіла завідувачка сектору культури управління гуманітарної політики Камінь-Каширської міськради Євгенія Сидорчук, онука котрої, учениця 4-Д класу опорного закладу загальної середньої освіти «Камінь-Каширський ліцей № 1 ім.Євгена Шабліовського» Анна Корецька (на фото), між іншим, якраз перемогла в цьому обласному конкурсі.
Журі також відзначило Надію Цюрик, ученицю 3 класу ЗЗСО «Грудківський ліцей» як активну учасницю літературного заходу.
До слова, третє місце посіла Вікторія Швець, учениця 4 класу Новочервищанського ліцею.
Конкурсантів із Камінь-Каширської громади, розповіла Євгенія Сидорчук, готували фахівці міської бібліотеки-філії для дітей та бібліотеки-філії села Грудки.
Подібні заходи в області проводять щороку, приурочують їх до знаменних дат визначних літераторів України.
«Минулоріч, наприклад, вікторину присвятили 90-літтю від дня народження Ліни Костенко. Тоді у нашій громаді було двоє переможців. Ми, бібліотекарі, насамперед допомагаємо дітям оформити конкурсний аркуш. Адже враховуються не лише правильні відповіді, але й формат подачі.
Узагалі ми беремо участь не лише в літературних вікторинах, але й у конкурсах поробок, малюнків. Шукаємо здібних дітей і допомагаємо їм розкрити свої таланти», — розповіла завідувачка бібліотеки-філії для дітей «Публічної бібліотеки Камінь-Каширської міської ради» Світлана Трикош.
До відома, обласну літературну вікторину проводили управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації та Волинська обласна бібліотека для дітей. Посприяло реалізації заходу Волинське обласне відділення Української бібліотечної асоціації.
Іванна Гайдучик.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *