Незалежна громадсько-політична газета

Його нема, а “Соколята” й пам’ять — вічні

4161-10-2_0Легенду української пісні В’ячеслава Хурсенка впізнаємо з перших нот його пісень, із перших слів. До болю всім знайомі «Зростають у гніздечку соколята», «Віра, Надія, Любов…» . А скільки ще їх є, котрі проймають, огортають і змушують подумати про мить та вічність…

Хоч В’ячеслав Хурсенко вважається лучанином, та  ріс він у с. Вербка, що фактично злилося з містом залізничників, з Ковелем.

…Слави не стало 2009-го. Поїхав порибалити. Напад через цукровий діабет. Упав лицем у воду й захлинувся. У 43 роки він відійшов у Вічність.

А цього року, 1 червня, співакові й композитору мало би виповнитися 50…

З нагоди цієї дати на базі ЗОШ І-ІІІступенів с. Личини відбулася зустріч  небайдужих до творчості Хурсенка, тих, хто знав і любив цю Людину. Серед гостей – Заслужений працівник культури України Іван Сидорук, який і був ініціатором цієї зустрічі, голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, депутат районної ради з Ковеля М’якота Петро Іванович, директор ЗОШ с. Вербка Об’єдкова Валентина Миколаївна, працівник районної бібліотеки  Потапчук  Валентина  Леонтіївна  та двоюрідний дядько В’ячеслава Хурсенка Шадура Михайло Йосипович, житель с. Личини. Так склалося, що Слава в дитинстві часто гостював у рідних в селі Личини. Саме звідси проросло його коріння.

Усі присутні особливо близько пройнялися цим сумним ювілеєм. З любов’ю та захопленням переглянули фільм про В. Хурсенка «Візьміть мої вітрила». Ми всі зобов’язані зробити все від нас залежне, щоб ці слова стали реальністю. Хай звучать його неперевершені пісні – це найкраща пам’ять!!!

DSCN4099 DSCN4100

Наталія Кисляк,

вчитель української мови ЗОШ І-ІІ ступенів с. Личини

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *