Незалежна громадсько-політична газета

Окраса і гордість громади – талановиті діти

В ефірі телеканалу «Аверс» стартував другий сезон телевізійного пісенного конкурсу серед дітей «Співай за мрію». Приємно, що Камінь-Каширщина не стоїть осторонь: учасницею проєкту стала учениця ЗЗСО села Грудки Богдана Хоцевич.

Богдана Хоцевич«Наша артистка» – так дівчинку називають всі рідні. Жвава й допитлива, вона з великим азартом сприймає все нове і обожнює музику. Тож мамину ідею спробувати себе в співочому телеконкурсі прийняла охоче. Виступила із піснею «Сто відсотків щастя», яка великою мірою характеризує саму виконавицю: завжди весела, усміхнена і позитивно налаштована. Богдана уже третій рік навчається вокалу у музичній школі під керівництвом Людмили Довгун, відвідує музичний ансамбль, хор, грає на піаніно, із задоволенням танцює. Її девіз – не зупинятися на досягнутому і боротися до кінця. Дівчинка виборола срібло в дистанційному конкурсі «Соловйов-АРТ», а зовсім нещодавно – перше місце в міжнародному фестивалі-конкурсі «Перлини світових талантів» у номінації «Вокальне мистецтво» (народний вокал). Наразі ж її найбільше бажання – увійти в список переможців «Співай за мрію». Охочі послухати виступ Богдани Хоцевич можуть переглянути відео на офіційній  сторінці конкурсу у фейсбуці, а заодно вподобати запис і збільшити шанси краянки на перемогу. Це ж так прекрасно, коли мрії втілюються. Особливо дитячі.

Тим часом успіхом потішила ще одна краянка. Здобувачка освіти ліцею №1 міста Каменя-Каширського Дарина Сидорчук стала переможницею Міжнародного дитячого конкурсу-єднання «На одній хвилі», в якому взяло участь більше 1,5 тисячі дітей  з України, Казахстану, Молдови та Румунії. У результаті відбору Почесне журі визнало роботу камінь-каширки найкращою у номінації «Діти за мир». 

Дарина СидорчукIMG-3b4fed1bd87753a6dc6cc5c3ebd37f34-V

Дарина наразі навчається у сьомому, випускному, класі дитячої школи мистецтв під наставництвом Ніни Качановської. Дівчинці подобається малювати в техніці реалізму, найбільше – простим олівцем. Проте конкурсну роботу вона виконувала у вільному стилі, зокрема – аквареллю. Композицію малюнка придумала самостійно.
Дарина уже 10-класниця і починає ретельніше вивчати світ професій. Можливо, у майбутньому обере пов’язаний із живописом фах. Але на це ще є час, тож поки вона присвячує себе малюванню, займається спортом і цікавиться музикою. Для душі.
Іванна ВЕЛИЧКО.

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

 

 

ПУБЛІКАЦІЇ, ЦІКАВО, Освіта

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *