Незалежна громадсько-політична газета

Свято – це турбота про ближнього

Приклад цьому – традиція, яку розвивають у Сошичне. Під час зимових свят у церкві Різдва Пресвятої Богородиці було зібрано пожертви для дітей-напівсиріт. Нещодавно настоятель храму протоієрей Георгій Кузьмич передав гостинці і підтримав словами втіхи родини місцевих мешканців. Зусиллями прихожан грошову допомогу отримали дві сім’ї, ще чотирьом вручили продуктові набори. 

148696193_438837950879288_1608671875873878449_n

Уже більше п’яти років у передріздвяний піст в місцевому храмі ставлять скриньку для збору пожертв і після свят відвідують з допомогою кілька сімей. Що громада назбирає, а що куплять за кошти з церковної каси. Аби нікого не оминути увагою, щоразу обирають інші родини. Отець Георгій зізнається, що завжди старався робити усе без зайвого розголосу та пафосу. Допомогу збирали і разом із церковним старостою чи касиром розвозили по домівках тих, хто потребує підтримки та опіки. Але, з іншого боку, не зайве буде нагадати людям про добро, милосердя і любов. Тож цьогоріч вирішили поділитися цим моментом із життя громади на загал. Можливо, це також спонукатиме інших до втілення хороших справ. Самого ж Георгія Кузьмича до цього спонукають чуйне серце і Закон Божий. Зізнається: шкода дітей, позбавлених батьківської підтримки й мудрої настанови.
До речі, прихожани церкви разом із своїм духовним наставником також щорічно долучаються до інших благодійних акцій, надаючи допомогу сиротам і нужденним, а коли у храмі лишаються пожертви на панахиду – розвозять допомогу неблагополучним сім’ям, самотнім людям.
Іванна ВЕЛИЧКО.

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

ПУБЛІКАЦІЇ, БЛАГОДІЙНІСТЬ, Милосердя

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *