Незалежна громадсько-політична газета

У бюджеті міста — дірка в 1 мільйон гривень

241569

Питання про ремонт тротуарів та системи водовідведення, реконструкцію пам’ятного знаку воїнам Афганістану, благоустрій, тощо розглянили члени профільної комісії міської ради.

Міська рада профінансує виготовлення детального плану території для розміщення скверу пам’яті Героїв небесної сотні та загиблих воїнів АТО. Як повідомив заступник міського голови Микола Шворак, місце, де мають намір облаштувати меморіальний знак, — територія між приміщенням будинку охорони та центром зайнятості. На його переконання, це буде найоптимальніша локація для означеної цілі. Тож депутати одностайно проголосували про виділення двадцяти тисяч гривень для згаданих потреб.
Члени комісії, крім того, розглянули питання щодо раніше запланованих видатків на проведення капітального ремонту майбутнього приміщення ЦНАП (нині готель «Турія»). Позаяк за умовами договору з «U-LEAD з Європою», коштом міського бюджету необхідно виконати реконструкцію першого поверху приміщення та встановити пандус. На ці потреби передбачено 560 тисяч. Невдовзі буде оголошено тендер.
Як зазначив Микола Шворак, через спорожнілу казну, майже 400 тисяч гривень із спеціального фонду, що були передбачені на ремонт дороги по вулиці Першого травня, депутатам доведеться перенаправити на окремі видатки загального фонду бюджету, зокрема частина зі згаданої суми піде на відновлення системи водовідведення по вулиці Коніщука, а це — 50 тисяч. Крім того, потребує ремонту тротуар по вулиці Ковельській, на його відновлення знадобиться майже 27 тисяч. Тим часом, наголосив посадовець, розвалюється меморіальний знак воїнам-афганцям «Дзвін скорботи». Монумент перебуває на балансі ВУЖКГ, а відтак комунальники просять виділити кошти у сумі 26 з половиною тисяч гривень на його поточний ремонт. Згадану потребу члени комісії вирішили задовільнити. Тим часом, дещо меншу суму, 20 тисяч, виділять на реконструкцію тротуару-площадки поблизу будівлі адміністрації. Ще 50 тисяч спрямують на відновлення благоустрою ВУЖКГ, 20 тисяч міська рада обіцяє компенсувати ДСНС на паливо-мастильні матеріали, що їх використовували рятувальники при відкачуванні води під час паводків.
За словами Миколи Івановича, кошти на окремі із вище зазначених потреб використовували із резервного фонду, відтак він зараз порожній. Тож сто тисяч, переконує посадовець, необхідно зосередити саме в цьому напрямку.
До слова, дефіцит бюджету міста на разі становить один мільйон гривень.
Леся МІНІБАЄВА

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *