Незалежна громадсько-політична газета

І як там підростає наша трійня?

unnamed (3)Дванадцять років тому у подружжя Світлани Юріївни та Олександра Анатолійовича Гальомів із Раків Ліса народилася трійня хлопчиків. Роман, Микита та Владислав з’явилися на світ у п’ятницю тринадцятого числа!

Пані Світлана і досі згадує, як чоловік довго не міг повірити результатам УЗД. З одного боку — це було неймовірне щастя, а з іншого — прихована боязнь. Як так? Лише згодом, проаналізувавши родинні корені, з’ясувалося, що в обох членів подружжя Гальомів є пари близнюків і навіть трійні в різних поколіннях. Відтак ще до народження дітей Гальоми морально готувалися заздалегідь, бо були певні, що впоратися з трійнею їм самотужки буде непросто.

Дітки Світлани та Олександра розвивалися не в одній плаценті, тому з їхньою появою на світ стала помітна несхожість хлопчиків між собою.

— До того ж різні у них і характери, — констатує мама, — і навіть групи крові. Спочатку було складно  усій родині. Адже у нас, молодих та іще недосвідчених батьків, трійня була, так би мовити, первістком. Коли один з малюків починав плакати, то обов’язково інші двоє підхоплювали ініціативу зачинателя та вже гуртом продовжували лементувати. Відтак до виховання хлопчиків долучалася чи не уся наша велика родина. Спершу на ніч одного забирала до себе свекруха, а двоє залишалися з нами. Допомагали і сестри, і тітки. Словом, пристосовувалися як могли… А ще через два роки сімейство поповнилося іще одним хлопчиком — на світ народився Тарасик.

Тепер, коли хлопці подорослішали, у кожного стали проявлятися свої примхи і норов. Однак, коли настає час провести спільне дозвілля, то усіх без винятку об’єднує спорт. У вільний час хлопці залюбки ганяють м’яч із сусідськими. До речі, спорудження спортивного майданчика, розташованого навпроти обійстя Гальомів у лісопосадці, зініціював тато трійнят Олександр Анатолійович. Часто діти із батьками саме на майданчику проводять спільне дозвілля. Крім того, Роман, Микита та Влад відвідують туристичний гурток. Натомість така розвага, як комп’ютер, для хлопців на останньому місці. Бо ж, як кажуть Олександр та Світлана, “надмірне користування девайсами до добра не приведе”. Відтак Гальоми усіляко сприяють спортивному розвитку дітей: удома встановили більярдний та тенісний столи. Найстарший, Роман, цікавиться історією, намагається переповідати події минувшини молодшим братам. Усі мають власних футбольних кумирів.

Тепер трійня близнюків — мамина опора та батькова підтримка. Усі вони, як кажуть батьки, — у домашньому господарстві поміч. Діти активно беруться за чоловічу роботу, дуже люблять господарювати з татом. Однак не залишають без допомоги і свою неньку — єдину жінку у сімействі, переймаючись і жіночими клопотами. Сімейні вечори Гальоми проводять разом — спілкуються про християнські цінності.

Леся Мінібаєва,

село Раків Ліс.

Фото автора.

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *